Svajonių namų ekspertas: kokios interjero spalvos tinka viengungiui?

Įsirenginėjate savo svajonių namus ir vis svarstote, ar krištolinis močiutės šviestuvas tiks prie naujo subtilaus interjero? O gal abejojate, ar naujai įsigyta rudos spalvos sofa įsikomponuos į ryškiomis spalvomis išdažytą svetainę? Galvos skausmą jums kelia maža virtuvė – bijote, kad vietos kulinarinėms kelionėms joje bus per mažai?

Įsirenginėjate savo svajonių namus ir vis svarstote, ar rudi baldai tiks prie žalių buto sienų? Turite klausimų, kreipkitės patarimo.<br>123rf.com
Įsirenginėjate savo svajonių namus ir vis svarstote, ar rudi baldai tiks prie žalių buto sienų? Turite klausimų, kreipkitės patarimo.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:56 AM

Turite klausimų, kreipkitės patarimo. Į klausimus apie naujausias interjerų madas ir jų pritaikymą jūsų svajonių namuose atsakys UAB „YCL“ interjero dizaineris Tautvydas Vileikis.

Sveiki. Ką manote, kad namuose, kurie yra pakankamai erdvūs, nusprendžiau sienas dažyti tik balta spalva? (Rytis)

Šviesios spalvos vizualiai plečia erdvę, tad jūsų pakankamai didelė namų erdvė dar padidės. Nepaisant to, ir erdviuose šiuolaikiškuose namuose dažna sienų spalva yra balta. Jos fone išryškės reikiami akcentai - paveikslai, baldai, šviestuvai.

Sveiki, turime 3 metrų pločio ir 11 metrų ilgio terasą. Norime jos ribas apželdinti visžaliais augalais. Terasą orientuota į pietryčius. Kokius augalus rekomenduotumėte? (Vaidotas)

Šiuo klausimu rekomenduojame kreiptis į kraštovaizdžio architektą, sodininką.

Sveiki. Remontuosime kambarį keturmečiui. Kambaryje yra tamsiai rudos spalvos spinta, natūralios pušies be šakų lova bei staliukas su kėdutėmis, tamsiai rudos grindys. Kadangi baldų bei grindų iki mokyklos keisti neplanuojame, kokiomis spalvomis patartumėt dažyti sienas? Kokius dekoro elementus rekomenduotumėte? Nesinori niūraus vaizdo, gal kažką šviesiai salotinio. Dėkui. (Kristina)

Rekomenduojame parinkti švelnią, natūralią spalvą, kuri neapsunkintų erdvės. Tokiu būdu vaikui bus sukurta rami aplinka. Jam paaugus, galės pasirinkti labiau iššaukiančias, sodresnes spalvas, atspindinčias paauglio charakterį.

Laba diena, gal galite patarti, kokiais tapetais klijuoti kambarį, jei svetainės baldai ryškiai oranžiniai? (Jurga)

Spalvų derinių su oranžine yra nemažai. Viskas priklauso nuo jūsų būdo. Romantiškam ar labiau klasikiniam interjerui reikėtų šiltų atspalvių - įvairių rusvų, rausvų atspalvių, egzotiškam - melsvų, šiuolaikiškam - pilkų.

Labas vakaras. Jau 13 metų gyvename Gruzdžiuose, Šiaulių rajone. Anksčiau šiame bute buvo landynė. Kiek galėjome, tiek pasitvarkėme. Dabar norėtume persitvarkyti butą šiuolaikiškai, kad neprimintų buvusios padėties. Kas mums galėtų patarti, padėti, prirodyti gerus dizainerius. Gal Jūs pats galėtumėte pasiūlyti mums kažką originalaus? Bute yra keturi kambariai. (Vilija)

Džiugu, kad ryžotės pasikliauti specialistų žiniomis. Tokio interjero idėja ilgiau gyvuos, nesinorės jo kaitalioti. Galiu rekomenduoti paieškas internete, kur jūs rasite kontaktus pagal rajoną ar miestą - www.interjeras.lt arba www.statybaplius.lt.

Labas, kokia kiliminės dangos spalvą derinti prie salotinių tapetų? Žmona nusipirko tapetus, tai dabar turiu galvos skausmo. (Bernardas) Kaip suprantu, minėta spalva abiems nepriimtina, todėl jos aktyvumą puikiai nuramins pilkos spalvos atspalvių kiliminė danga.

Kokios spalvos turėtu dominuoti dviejų kambarių bute, kai jame gyvena viengungis? (Edmundas)

„Spalviškų“ klausimų sulaukiame nemažai. Viskas priklauso nuo jūsų būdo ar tiesiog noro keistis. Rekomenduoju į reikalą pažvelgti moderniau - dominuojančios šviesios spalvos (balta, pilkšva, šalta kakavinė), su keliomis kontrastuojančiomis, ryškiomis plokštumomis (violetinė, žemiškos rudos atspalviai).

Sveiki. Turiu labai mažą kambariuką. Kokią spalvą galėčiau pasirinkti sienoms, kad kambarys atrodytų didesnis? Vieną sieną norėčiau ištapetuoti. (Ingrida)

Šviesios spalvos vizualiai plečia erdvę. Dar labiau norint padidinti erdvę, reikia pasirinkti tinkamą apšvietimą, kai šviesos srautas nukreiptas į šviesias lubas. Toks sprendimas „pakelia“ lubas ir kambarys atrodo erdvesnis. Tapetais ar kitaip dekoruota siena turėtų būti panašaus atspalvio kaip ir sienos, kad neskaidytų mažos erdvės plokštumų.

Laba diena. Kambario lubos iškaltos lakuotomis pušinėmis lentelėmis, kurios yra patamsėjusios. Kambarys nėra didelis ir aukštas (2,8 kv. m.).Kokio atspalvio grindis rinktis, kad kambarys neatrodytų suplotas? Ačiū. (Ramunė)

Grindų spalvą rekomenduojame derinti prie sienų spalvos. Jei norite padidinti erdvę, spalvomis arba medžiagomis apjunkite grindų, sienų ir lubų plokštumas.

Laba diena, įsirenginėjame namą. Prie ko derinti duris - prie sienų ar prie grindų? Kokios turėtų būti durys – šviesesnės ar tamsesnės? (Dana)

Priklauso nuo to, ar durys turi išsiskirti ar „išnykti“. Pirmu atveju jos gali būti interjero akcentas. Ramesniu atveju koloritas galėtų būti panašus į grindų, o norint kad jos visai „išnyktų“, derinti reikėtų su sienų spalva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.