Įsikūrė Kauno rajono turistų informavimo centras

Raudondvario dvaro sodybos ledainėje atidaromas Kauno rajono turizmo informacijos centras. Jo įkurtuvės numatytos penktadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2012, 7:06 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:01 AM

Renginio metu bus ne tik bus pristyta centro veiklos ataskaita, bet ir suteikta galimybių visiems norintiems virtualiai pakeliauti Nemuno upe laivo „Tolstojus“ maršrutu. Autentiškoje aplinkoje vyks senovinių, rankų darbo ledų degustacija.

Raudondvario dvaro sodyba - vienas ryškiausių renesanso ir romantizmo laikotarpiu susiformavusių sodybų ansamblių Lietuvoje. Tikimasi, kad sukurta patraukli infrastruktūra pritrauks daugiau turistų, centre bus skleidžiama ir kaupiama informacija apie lankytinas rajono vietoves ir objektus, apie pačią Raudondvario dvaro sodybą, joje teikiamas paslaugas ir vykdomas veiklas.

Apie ledainės istoriją tikrų duomenų nėra, pirmieji pastato paminėjimai susiję su grafo E. B. Tiškevičiaus pomėgiu medžioti: ledainėje buvo saugoma sumedžiota žvėriena. Vėlesniais laikais ji tarnavo kaip sargų namelis, o parką prižiūrint Lietuvos žemės ūkio inžinerijos institutui čia buvo įrengta laboratorija.

Anot rajono mero patarėjos Vilmos Kasperavičienės, siekdama užtikrinti šio valstybės saugomo kultūros paminklo - Raudondvario ansamblio - tinkamą patalpų naudojimą ir nuolatinę priežiūrą, išsaugoti dvaro sodybą ateities kartoms, Kauno rajono savivaldybė inicijavo kompleksą projektų.

Vienas jų - skirtas atkurti Raudondvario dvaro sodybos kompleksui priklausančią ledainę ir pritaikyti ją turizmo informacijos centro veiklai.

Kauno rajono turizmo informacijos centro įrengimo Raudondvario dvaro sodyboje bendra projekto vertė - 938,857 tūkst. Lt. Didžiumą lėšų - 798,028 tūkst. Lt - skyrė Europos regioninės plėtros fondas, dar 140,829 tūkst. Lt įsipareigojo skirti Kauno rajono savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.