Lenkijoje – poilsiautojų stygius

Palangoje – kone apgultis, o Lenkijos pajūryje – tuščia. Šios šalies kurortai skundžiasi sustingusiu verslu. Lenkija nuo Lietuvos skiriasi ir tuo, kad kaimyninėje šalyje, be keleto didelių kurortų, yra daugybė mažų. Jų gyventojai, kiekvieną vasarą laukiantys poilsiautojų, tvirtina, kad šis sezonas – pats prasčiausias per daugiau nei 20 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas BUTRIMAS Specialiai LR, Varšuva

Jul 12, 2012, 10:57 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:45 AM

Antai svečių namų „Sabina” Niechožo miestelyje savininkė Ilona Wieckowska skundėsi, kad net trečdalis kambarių yra tušti, nors tokių atvejų vidurvasarį niekada nepasitaikydavo.

Pasak moters, ankstesniais metais dar kovą visi kambariai būdavo užsakyti vasarai, tad sezono metu rasti laisvą vietą buvo galima tik kam nors neatvykus. Sarbinove esančio pensiono „Azak” darbuotojai neslėpė, kad pusė kambarių – tušti.

Vladyslavove gidu dirbantis ir kambarius nuomojantis Jedrejus Cierniakas aiškino, kad šiuo metu privačiuose namuose bei butuose kambarį parai galima išsinuomoti už 20 zlotų (16,5 lito) – perpus pigiau nei pernai.

Chalupuose esančiame kempinge lova parai kainuoja 16 zlotų, tačiau turistai kol kas neužpildo nė pusės vietų. Kempingo tvarkdarys Pawelas Wojtunikas pastebėjo, kad poilsiautojai šįmet kaip niekada skundžiasi pinigų stygiumi, nenori automobilių palikti mokamose aikštelėse, o parduotuvėse perka tik pigiausius produktus.

Helos miestelio turizmo skyriaus vadovas Wojciechas Waszkowskis irgi stebisi, kad liepą apstu tuščių kambarių, nors jie parai kainuoja tiek pat, kiek ir pernai – po 40–60 zlotų (33–49,5 lito).

Kambarių savininkai spėja, jog poilsiautojus galėjo išgąsdinti šaltas birželis ir neseniai pasibaigęs Europos futbolo čempionatas: gali būti, kad daugelis jo metu jau panaudojo savo atostogas stebėdami rungtynes.

Tiesa, krizę labiausiai pajuto pigių nakvynių siūlytojai, o brangesnių poilsio namų savininkai teigia nepastebėję, kad lankytojų būtų sumažėję.

Antai Darlove esančiame pensione „Landrynka”, kuriame dvivietis kambarys parai kainuoja 150 zlotų (124 litus), laisvų vietų nėra iki pat vasaros pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.