„Citadele“ banko grupė skaičiuoja 8,9 mln. litų pelną

AB „Citadele“ bankas kartu su antrine bendrove UAB „Citadele faktoringas ir lizingas “ per pirmąjį š.m. pusmetį uždirbo 8,9 mln. litų neaudituoto grynojo pelno – 65 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Nuoseklų pajamų augimą lėmė planuotų grynųjų palūkaninių pajamų ir Iždo veiklos rezultatų pasiekimas.
Nuoseklų pajamų augimą lėmė planuotų grynųjų palūkaninių pajamų ir Iždo veiklos rezultatų pasiekimas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2012, 1:01 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:44 AM

Banko turtas pirmąjį š.m. pusmetį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didėjo 6,4 proc. ir šių metų birželio mėn. pabaigoje sudarė 982 mln. litų. „Citadele“ banko kapitalo pakankamumo rodiklis 2012 06 30 dieną buvo 18,01 proc. (LB normatyvas – 8 proc.) ir yra vienas aukščiausių Lietuvos bankų sektoriuje. Banko likvidumo normatyvas 2012 06 30 dieną buvo 42,58 proc. (LB normatyvas - 30 proc.).

Per 6 š.m. mėnesius „Citadele“ bankas išdavė 37,6 mln. Lt naujų paskolų, didžiausią jų dalį – SVV įmonėms bei ūkininkams.

„Praėjusį pusmetį įdiegėme priemones pelningumui didinti ir rizikos valdymo sistemai tobulinti bei kai kurių rūšių paskolų palūkanų normoms mažinti. Nuoseklų pajamų augimą lėmė planuotų grynųjų palūkaninių pajamų ir Iždo veiklos rezultatų pasiekimas. Antrąjį š.m. pusmetį dalį uždirbto pelno investuosime į pridėtinės vertės klientams sukūrimą, tobulindami banko paslaugas“, - informavo „Citadele“ banko Valdybos pirmininkė, Administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė.

Bankas, atsižvelgdamas į SVV įmonių bei ūkininkų poreikį paskoloms, aktyviai kredituoja šiuos subjektus su garantinių fondų INVEGA ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondo garantijomis, suteikiančiomis galimybę nedidelėms įmonėms gauti paskolą palankesnėmis sąlygomis ir nuolat yra tarp penkių aktyviausiai su šiomis garantijoms kredituojančių bankų.

Primename, kad AB „Citadele“ banko 100 proc. akcijų priklauso Latvijos AS „Citadele“ bankui. AS „Citadele“ banko akcininkai – Latvijos valstybė ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.