Kaunas išnuomos gynybinės sienos bokštą už 1,5 tūkst. litų (papildyta)

Nuomininkas bus išrinktas paskelbus viešą konkursą.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

Jul 13, 2012, 3:51 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:34 AM

Šis bokštas ir sienos fragmentas stovi Kęstučio gatvėje, netoliese Kauno valstybinio muzikinio teatro.

Miesto valdžios sprendimu, beveik 47 kvadratinių metrų ploto patalpose turėtų būti teikiamos viešojo maitinimo paslaugos.

Nuomininkas bus išrinktas paskelbus viešą konkursą.

Kauno miesto taryba taip pat nustatė pradinį nuompinigių dydį - 33,75 lito už kvadratinį metrą per mėnesį be pridėtinės vertės mokesčio. Su konkurso laimėtoju planuojama pasirašyti nuomos sutartį 10 metų, pranešė savivaldybė. Nekilnojamojo turto ekspertas Tomas Lenart įžvelgia potencialią galimybę Kauno savivaldybės atstovams pasipelnyti iš šio nuomos sandorio.  

“Iš anksto nustatyta kaina leidžia įtarti, kad Kauno savivaldybė nesiekia gauti didžiausio galimo nuomos mokesčio,o jį apriboja 1500 Lt. Jei  potencialių nuomininkų bus daug, jei pasirodytų, kad kaina yra pernelyg maža, atsirastų galimybė piktnaudžiauti savo padėtimi ir priimti palankų sprendimą patalpas išnuomuoti jiems naudingiems asmenims“ - galimą scenarijų spėjo nekilnojamojo turto ekspertas.

Tuo tarpu, kitas nekilnojamojo turto ekspertas Vytautas Urbonas mano, kad skelbiame bokšto nuomos kaina atitinka rinkoje šiuo metu vyraujančias tendencijas. Jis teigia, kad kaina galėtų svyruoti 600 - 700 Lt, priklausomai nuo patalpų būklės.

„Kaina yra normali. Nors pastatas turi istorinę vertę, tačiau turime žiūrėti ir iš verslo pusės – ar apsimoka investuoti į patalpas, ir per kiek laiko atsipirks” – pastato nuomos kainą komentavo R. Urbonas. Ekspertas pastebėjo, kad jei nuomos kaina liktų nepakitusi visą dešimtmetį, tuomet verslui apsimokėtų daugiau investuoti į patalpų remontą.

Laimėtojas savo ruožtu turėtų įsipareigoti parengti statinio techninį projektą ir įrengti patalpas, pritaikytas viešojo maitinimo paslaugoms. Šiuos darbus nuomininkas privalės atlikti per šešis mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.