Nepalo verslas bando įsėsti į Lietuvos „Saulės“ traukinį

Lietuvoje besilankanti Nepalo verslininkų delegacija susidomėjo importo iš Lietuvos galimybėmis bei pabrėžia strateginę Lietuvos geografinę padėtį, atveriančią kelius į visą Europą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-13 11:49, atnaujinta 2018-03-18 04:51

Lietuvos verslo konfederacijos organizuotame Lietuvos ir Nepalo verslo forume dalyvavo 18 nepaliečių verslininkų grupė, siekianti užmegzti komercinius ryšius su Lietuva.

Nepaliečių delegacijos vadovo ir prekybos rūmų „ICC Nepal“ valdybos narys Nareshas Shresthas teigia, jog jie teikia pirmenybę importuojamai produkcijai, o ne vietos gamintojų prekėms.

„Lietuva turi galimybę pasiūlyti puikią kokybę ir daug konkurencingesnes kainas nei Vidurio Europos šalys, tokios kaip Vokietija ar Prancūzija. Mūsų šalį itin domina techninė, inžinerinė ir žemės ūkio produkcija“, - teigė jis ir kartu paminėjo „Saulės“ traukinį, kuris sujungia Aziją su Europa ir yra vienas iš pagrindinių Lietuvos privalumų.

Lietuvos verslo konfederacija dar pernai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „ICC Nepal“, siekdama skatinti dvišalį bendradarbiavimą ir atverti kelius Lietuvos įmonėms į mažiau populiarias, bet didelį potencialą turinčias rinkas.

Lietuvos verslo konfederacijos generalinio direktoriaus Algimanto Akstino teigimu, Nepalas - mažai pažįstama, tačiau potenciali valstybė.

„Tai potenciali, 30 mln. vartotojų turinti rinka, ir vartai į milžiniško potencialo kaimynines šalis - Kiniją ir Indiją“, - sako jis.

Su Nepalo verslininkais glaudžiai bendradarbiaujančios Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidentas Linas Lasiauskas teigia, kad Nepalui galime tapti strateginiu partneriu, atveriančiu kelius į visą Europą.

„Nepaliečiai labai susidomėję ir itin draugiškai nusiteikę Lietuvos atžvilgiu. Labiausiai jie domisi rankų darbo dirbinių eksporto galimybėmis, nes ši pramonės šaka Nepale itin išvystyta. Tuo tarpu iš Lietuvos būtų linkę importuotis produkciją, kuri jų šalyje negaminama, ypač elektronikos, inžinerijos pramonės gaminius“, - pažymėjo L. Lasiauskas.

Forumo metu aptartos ir abipusio turizmo vystymo galimybės. Kaip teigia A. Akstinas, gal ir nenustebinsime Nepalo gyventojų savo šalies kraštovaizdžiu, bet Lietuva gali pasiūlyti unikalių turizmo galimybių, medicinos ir sveikatinimo paslaugų, dėl kurių turtingi Rytų šalių gyventojai paprastai vyksta į Vakarų Europą.

Lietuvos verslo konfederacija - didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija, kurianti palankią teisinę bazę ir aplinką nacionalinio verslo plėtrai. Konfederacija yra tarptautinių prekybos rūmų ICC oficiali atstovė Lietuvoje.

Organizacija atstovauja daugiau nei 1 tūkst. 500 šalies įmonių ir 18 verslo asociacijų. Konfederacijos nariai sukuria apie 20 proc. viso Lietuvos bendrojo vidaus produkto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.