Nepatinka kaimyno siena? Nugriauk ją!

Kad Užupio gatvėje besikuriantis verslininkas Darius Žakaitis pro langus matytų gražius vaizdus, statybininkai puolė ardyti kaimynų namo atraminės sienos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Sostinė")

Jul 15, 2012, 1:02 AM, atnaujinta Sep 21, 2022, 1:42 PM

Statybininkai persistengė siekdami įtikti Užupio gatvės naujakuriui D. Žakaičiui.

Jie privirė košės, kurią teks srėbti bendrovės „Senamiesčio ūkis” vadovams.

Mat Užupio gatvės 38-ojo namo sienos ardymo darbais susidomėjo Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritorinis padalinys.

Atskubėjus jo vadovui Vitui Karčiauskui darbininkams teko nutraukti darbus ir lipti nuo pastolių.

Pneumatiniu plaktuku ardyti minėto namo atraminę sieną „Senamiesčio ūkio” darbininkai pradėjo trečiadienį. Neapsikentęs triukšmo namo gyventojas Algirdas Šarka pareikalavo dirbti tyliau. Be to, jis baiminosi, kad nuo smūgių nepradėtų skilinėti jo buto sienos. Juolab kad atraminės sienos plytos pasirodė tvirtos.

Tada darbininkai į rankas stvėrė paprastus plaktukus. Tačiau ketvirtadienį darbus jiems teko nutraukti.

Neradęs darbų vadovo V. Karčiauskas statybvietėje jo pralaukė valandą. Tačiau vietoj jo pasirodė „Senamiesčio ūkio” direktorius Kazimieras Vaičiulis. Jis pažadėjo, kad darbų vadovas apsilankys pas paveldosaugininkus, kur jam bus surašytas protokolas už nesuderintus darbus.

Darbininkai spėjo nuardyti apie 3 metrus atraminės sienos. Toliau vykdyti darbus jiems uždrausta.

Paprastai pažeidėjai, siekdami išvengti baudų, teisinasi, kad statiniai buvo avarinės būklės, kad kažkas savivaldybėje juos leido griauti. Bet šis atvejis – itin įžūlus, nes buvo ardoma kaimynų namo siena.

A. Šarka Užupio gatvės 38-ajame name gyvena daugiau nei keturiasdešimt metų. Jis neigė, kad atraminė siena buvo avarinės būklės. O plyšys tarp jos ir pastato sienos buvo visą laiką.

Kadaise kaimynas mėgino nuardyti išsikišusią atraminę sieną, bet po kelių smūgių suprato, kad tai – beprasmis darbas. Siena buvo tvirta.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.