Trečia bauda už pavojingas prekes - 12,5 tūkst. litų

Pavojingus žaislus į rinką pateikusi UAB ,,Viskas už vieną eurą“, Lietuvoje valdanti 56 parduotuvių tinklą, turės mokėti 12,5 tūkst. litų baudą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2012, 5:43 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:38 AM

Per pastaruosius dvejus metus už pavojingų produktų pateikimą į rinką šiai bendrovei skirta jau trečia bauda.

Baudą skyrė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, išnagrinėjusi bylą pagal valstybinės ne maisto produktų inspekcijos pateiktą produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą dėl pavojingų žaislų pateikimo į rinką.

Patikrinę UAB ,,Viskas už vieną eurą” inspekcijos specialistai nustatė, jog ši bendrovė nevykdė įpareigojimų pašalinti pavojingus žaislus iš rinkos - pakartotinai buvo rasti rinkoje realizuojami pavojingi žaislai: smėlio žaislų rinkinys „Sand toys“; stumiamas žaislas ,,WHEEL GAME“; stumiamas gaidelis ir magnetukai „Rattlesnake Sound Eggs“.

Atlikus bandymus žaislų ir chemijos bandymų laboratorijoje ir įvertinus šių žaislų, kurie skirti jaunesniems nei 3 metų vaikams, atitiktį saugos reikalavimams, nustatyta, kad gaminiai yra vaikams pavojingi.

Mažos žaislų detalės pritvirtintos nesaugiai, tempiant jos lengvai atsiskiria, todėl jais žaidžiant vaikams kyla pavojus paspringti netinkamai pritvirtintomis smulkiomis žaislų detalėmis. Žaislų aštrių briaunų detalės gali pažeisti jų odą, todėl jie kelia riziką vaikų sveikatai ir gyvybei.

Priimdama sprendimą Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba atsižvelgė į tai, kad UAB „Viskas už vieną eurą“, sužinojusi, kad gaminiai kelią riziką vartotojų saugai, nesiėmė atitinkamų veiksmų rizikai pašalinti, nevykdė rinkos kontrolės institucijos reikalavimų, t. y. nepašalino pavojingų žaislų iš rinkos, o toliau jais prekiavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.