Nėštumas nesukliudė tapti „Yahoo“ direktore (papildyta)

Naująja technologijų milžinės „Yahoo“ generaline direktore paskirta Marissa Mayer, kuri anksčiau dirbo vadovaujamą darbą kompanijoje „Google“, praneša BBC. Naujoji generalinė direktorė šiuo metu laukiasi ir gimdys spalio mėnesį, informnuoja CNN žinios.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2012, 5:25 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:53 AM

M. Majer taps trečiąja „Yahoo“ generaline direktore per metų laikotarpį.

„Yahoo“ paskelbtame pranešime spaudai teigiama, kad M. Mayer yra „pagerbta ir patenkinta“, kad galės vadovauti kompanijai.

Gegužę ankstesnis „Yahoo“ generalinis direktorius Scottas Thompsonas atsistatydino dėl kaltinimų suklastojus savo biografijos faktus. Praėjusių metų rugsėjį buvo atleista generalinė direktorė Carol Bartz, kuri kompanijai vadovavo dvejus su puse metų.

„Yahoo“ pastaruoju metu sunkiai sekėsi varžytis su tokiomis konkurentėmis kaip „Google“ ir „Facebook“.

Nors „Yahoo“ tebėra didžiausias JAV interneto portalas, žurnalistai teigia, kad kompanijos bandymai tapti „visuomeniškesne“ jai pakenkė.

Tikimasi, kad ilgametę patirtį turinti M.Mayer sugebės įkvėpti antrą gyvybę „Yahoo“ technologiniams projektams, tokiems kaip „Yahoo maps“ ar nuotraukų talpinimo svetainę „Flickr“. 

Interviu laikraščiui „New York Times“ M.Mayer teigė, kad stengsis ištobulinti anksčiau itin populiarias elektroninio pašto ir finansų tvarkymo paslaugas, taip pat didelis dėmesys bus skiriamas apie sportą rašančiam dukteriniam bendrovės tinklapiui.

  Nauja „Yahoo“ vadovė tikisi gimdyti spalį. Tiesa, motinystės atostogomis M.Mayer neketina mėgautis, po kelių savaičių jos jau tikimasi darbe.

Duodama interviu žurnalui „Fortune“ M.Mayer džiaugėsi, kad „Yahoo“ vadovybė parodė lankstumą ir priėmė nėščią moterį į darbą. Anot jos, tai rodo „evoliucionavusią“ verslo aplinką.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.