Šviesolaidinio tinklo plėtra didina TEO pajamas

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos TEO įmonių grupės pajamos per pirmąjį šių metų pusmetį sudarė 380,7 mln. litų ir buvo 3 proc. didesnės nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Naujosios kartos šviesolaidinio tinklo plėtra leido toliau didinti juo besinaudojančių klientų skaičių, kuris per pastaruosius metus išaugo daugiau nei ketvirčiu ir viršijo 150 tūkstančių.

TEO pajamos didėjo 3 proc.<br>Ieva Budzeikaitė
TEO pajamos didėjo 3 proc.<br>Ieva Budzeikaitė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2012, 10:39 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:21 AM

Praėjusiais metais TEO šešių mėnesių EBITDA marža buvo 40,8 proc., o grynasis pelnas siekė 76,6 mln. litų.

„Šalies ekonomikai vis dar ieškant aiškios augimo krypties, o telekomunikacijų rinkai traukiantis, TEO pavyko užtikrinti pajamų augimą, daugiausiai iš IT, skaitmeninės televizijos ir interneto paslaugų“, – veiklos rezultatus komentavo TEO generalinis direktorius Arūnas Šikšta.

Birželio pabaigoje TEO šviesolaidinio interneto paslaugomis galėjo naudotis 61 proc. šalies gyventojų.

„Per 2012 metų pirmąjį pusmetį sparčiai augo TEO pajamos iš IT paslaugų, daugiausia – dėl bendrovės „Baltic Data Center“ plėtros ir sėkmingų bendrovės tarptautinių susitarimų“, – teigė A.Šikšta.

Per pastaruosius 12 mėnesių bendrovės televizijos paslaugų klientų skaičius padidėjo 9,7 proc. ir birželio pabaigoje sudarė 156,4 tūkstančio. Plačiajuosčio interneto prieigų skaičius padidėjo 5,3 procentais – iki 377 tūkstančių. Bendras pagrindinių telefono linijų skaičius birželio pabaigoje siekė 625,7 tūkstančio.

Bendrovės pajamos iš interneto paslaugų per pirmąjį šių metų pusmetį sudarė 22,2 proc., iš duomenų perdavimo ir su tinklu susijusių paslaugų – 11,5 proc., iš IT paslaugų – 8,5 proc., o iš televizijos paslaugų – 7,2 procento bendrų įmonės pajamų. Pajamos iš balso telefonijos paslaugų sausį–birželį sudarė 47 proc., o iš kitų paslaugų – 3,5 proc. bendrų 2012 metų šešių mėnesių pajamų.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, TEO rinkos dalis pagal pajamas iš interneto prieigos paslaugų 2012 metų kovo pabaigoje buvo 41,4 proc., o pagal pajamas iš skaitmeninės televizijos paslaugų – 44,9 procento. TEO rinkos dalis pagal pajamas iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų 2012 kovo pabaigoje sudarė 93 procentus.

Bendrovė per šešis šių metų mėnesius investicijoms skyrė 52 mln. litų. Daugiausia investuota į naujos kartos šviesolaidinės prieigos tinklus – tam skirta 41 mln. litų, informacinėms sistemoms plėtoti skirta 9 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.