„Hitachi“ atstovas: Lietuvos noras rengti referendumą neturėtų sukelti pasekmių

Tai, kad Lietuva referendume klaus piliečių, ar šie sutinka statyti naująją atominę elektrinę, neturėtų įtakoti atominės elektrinės projekto, lrytas.lt sako šįmet įkurtos „Hitachi“ atstovybės Vilniuje vadovas Andrius Geležauskas. Jo atstovybė šiuo metu dairosi verslo galimybių Baltijos šalyse.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad atstovybė yra įkurta ne vien atominės elektrinės klausimu. Tai yra tam tikra prasme ilgalaikis sprendimas“, - sako atstovybės vadovas A. Geležauskas.<br>J. Stacevičius
„Galiu pasakyti tik tiek, kad atstovybė yra įkurta ne vien atominės elektrinės klausimu. Tai yra tam tikra prasme ilgalaikis sprendimas“, - sako atstovybės vadovas A. Geležauskas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Jul 18, 2012, 11:36 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:32 AM

„Mes iš tikrųjų nekomentuojame Lietuvos Respublikos suveneraus Seimo sprendimų. Tai ypatingai neturėtų sukelti kažkokių pasekmių“, - sakė A. Geležauskas paklaustas apie tai, kiek Lietuvos sprendimo rengti referendumą gali pristabdyti atominės elekrinės Visagine projektą.

Jo atstovybė šiuo metu dairosi galimybių veikti Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

„Atstovybė yra įkurta, nes yra „Hitachi“ mato interesą veikti Baltijos šalyse. Ne tik atominėje energetikoje, bet ir kitose srityse. Atstovybė kuriama vystyti įvairius projektai Baltijos šalyse.

Kol kas negalėčiau atsakyti, kokius projektus ketinama vystyti. Atstovybė yra įkurta nesenai, šiuo metu yra susipažįstama su situacija, formuojama strategija. Nagrinėjama, kokios bus strateginės sritys, kuriose bus daugiau dirbama. Tai sprendžiama bendroje schemoje su „Hitachi“ strategija Europoje.“, - sakė A. Geležauskas.

Paklaustas, ar „Hitachi“ susidomėjimas veikti Lietuvoje sumažėtų, jei atominės elektrinės Visagine projektas nutrūktų, jis kalbėjo: „Galiu pasakyti tik tiek, kad atstovybė yra įkurta ne vien atominės elektrinės klausimu. Tai yra tam tikra prasme ilgalaikis sprendimas“.

Pirmadienį parlamentas nusprendė kartus su Seimo rinkimais surengti ir patariamąjį referendumą dėl atominės elektrinės Lietuvoje. Rinkėjams reikės atsakyti „TAIP“ arba „NE“ į tokį teiginį: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“.

Premjeras Andrius Kubilius Seimo sprendimo išvakarėse tvirtino, kad referendumas trukdys derėtis dėl atominės elektrinės.

„Tokio referendumo inicijavimai šiuo metu nepadės labai svarbiam Visagino atominės projektui toliau būti plėtojamam, jo tęstinumui, gali tik įnešti papildomos sumaišties derantis su regiono partneriais“, - interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Lietuva yra parafavusi elektrinės statybos koncesijos sutartį su „Hitachi“ statyti naują atominę elektrinę Visagine. Tačiau ji dar nepasirašyta. Pasak elektrinės projekto vadovų, šiuo metu vyksta galutinės derybos su „Hitachi“, taip pat su projekte dalyvauti ketinančiomis Latvija ir Estija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.