Kuriamas specialistų kvalifikacijų žemėlapis

Vyriausybė pritarė specialistų kvalifikacijų žemėlapio pagal ūkio sektorius rengimo planui.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-18 17:31, atnaujinta 2018-03-18 01:10

Jis bus kuriamas siekiant kuo geriau informuoti visuomenę apie specialistų poreikio struktūrą ir išsiaiškinti, kurias specialybes baigusieji yra reikalingiausi ir turi daugiausiai galimybių įsidarbinti.

Jis taip pat padės įvertinti, kurių aukštųjų mokyklų absolventai yra patraukliausi darbdaviams, ir matyti esamą profesijų panoramą.

Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su Ūkio ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis pasiūlytą kvalifikacijų žemėlapį numatyta rengti keliais etapais. Iki 2013 m. pradžios bus sukurta bazinė stebėsenos ir analizės struktūra diplomų ir atestatų registrą susiejant su „Sodros“ informacine sistema bei Gyventojų registru. Tai leis jau pradiniame etape atlikti asmenų, įgijusių išsilavinimą nuo 2008 m., įsidarbinimo analizę.

Paskutinis etapas, kuris prasidės 2014 m. balandžio mėnesį, reikš perėjimą prie nuolatinės stebėsenos - bus atliekama reguliari analizė pagal nustatytus pjūvius.

Nuasmeninti kvalifikacijų žemėlapio duomenys bus prieinami suinteresuotoms valstybinėms bei ekspertinėms institucijoms, o apibendrinta informacija - stojantiesiems, darbdaviams, švietimo įstaigoms ir kitoms suinteresuotoms grupėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.