Pigs drabužiai ir maisto prekės

Pagal suderintą vartotojų kainų indeksą apskaičiuota infliacija liepos mėn., palyginti su birželiu, gali sudaryti -0,2 procento. Tikėtina, kad didžiausią įtaką liepos mėn. infliacijai turės pingantys drabužiai ir avalynė - ši prekių grupė pasižymi ryškiu sezoniškumu, susijusiu su vasaros ir žiemos išpardavimais. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, tikėtina, reikšmingai nekis ir neturės daug įtakos SVKI dinamikai.

Prognozuojama, jog liepos mėnesį bus užfiksuota defliacija.<br>V. Balkūnas
Prognozuojama, jog liepos mėnesį bus užfiksuota defliacija.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

2012-07-18 14:23, atnaujinta 2018-03-18 01:19

Statistikos departamento duomenimis, metinė infliacija liepos mėn., tikėtina, gali siekti 2,7, o vidutinė metinė - 3,6 proc. (Birželio mėn. užfiksuota metinė infliacija buvo 2,6, o vidutinė metinė - 3,7 proc.).

Nuo šių metų pradžios sparčiausiai didėjo drabužių ir avalynės bei alkoholinių gėrimų ir tabako prekių grupių kainos. Metų pradžioje gana sparčiai augusios transporto prekių grupės kainos ėmė mažėti. Panaši situacija ir su maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainomis, kurios, iš pradžių augusios labiau nei kitų vartojimo prekių ir paslaugų kainos, pastaruoju metu ėmė šiek tiek mažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.