Prekybos centras nemokamais bananais ramina vaikus

Liaudies išmintis sako, kad nemokamas – tik sūris pelėkautuose, tačiau vieno iš sostinės prekybos centrų „Rimi“ vaisių skyriuje puikuojasi pintinė, prikrauta bananų, su užrašu, kad vaikai iki 9 metų gali nemokamai vaišintis bananais, jei tam pritaria tėveliai. Anot prekybos centrų tinklo atstovės ryšiams su visuomene Ramintos Stanaitytės-Česnulienės, šios akcijos prekybos centras ėmėsi tik iš geranoriškų paskatų: „Mes visuomet teigiame, kad sotus vaikas – laiminga mama, tad pasinaudoję šia akcija tėveliai galės nuraminti visko norinčius vaikus parduotuvėje.“

Vaikai iki 9 metų gali vaišintis bananais prekybos centre, jei tam pritaria tėveliai.<br>Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Vaikai iki 9 metų gali vaišintis bananais prekybos centre, jei tam pritaria tėveliai.<br>Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2012-07-19 22:20, atnaujinta 2018-03-18 00:11

Tikslas – ramūs vaikai

Kaip lrytas.lt pasakojo R. Stanaitytė-Česnulienė, šią idėją pasiūlė prekybos centrų tinklo generalinis direktorius Christianas Wijkstromas. Pats turėdamas du mažamečius vaikus vadovas suprato, kad nėra nieko baisesnio, nei apsipirkinėti parduotuvėje su alkanu vaiku.

Ch. Wijkstromo teigimu, vaikas, matydamas aplinkui daug maisto ir negalėdamas jo gauti, tampa neramus ir sukelia daug streso apsipirkti bandantiems tėveliams, todėl nuspręsta pasiūlyti vaikams numalšinti alkį sveiku užkandžiu. „Bananais vaišinti nusprendėme todėl, kad šiuos vaisius paprasta valgyti tiesiog parduotuvėje. Vaisius nuplauname, tad tereikia juos nusilupti. Sveikas, skanus, higieniškai pateiktas vaisius gali būti valgomas iš karto“, - sakė prekybos centro atstovė ryšiams su visuomene.

Vaišina tik šviežiais vaisiais

Nors lrytas.lt skaitytojo atsiųstoje nuotraukoje matyti, kad nemokami bananai neatrodo švieži, anot Ramintos, tokiais bananais prekiaujama parduotuvėje. „Besibaigiančio galiojimo produkcijos nemokamai išdalinti neketiname. Supuvęs ar pasenęs vaisius gali sukelti sveikatos sutrikimų, todėl sugedusiais vaisiais vaikų nevaišiname“, - sakė prekybos centro atstovė.

Pasak R. Stanaitytės-Česnulienės, nors prie vaisių pintinės padėtas užrašas nemokamai bananais kviečia vaišintis vaikus iki 9 metų, gimimo liudijimų tėveliams rodyti nereikia - vaisių paskanauti gali ir vyresni vaikai.

Valgyti galima tik parduotuvėje

Kai tik prekybos centre prasidėjo ši akcija, žmonės elgėsi labai nedrąsiai ir klausinėjo parduotuvės darbuotojų, ar tikrai galima duoti vaikui valgyti bananą. „Sulaukėme tik teigiamos pirkėjų reakcijos ir jokių nusiskundimų“, - sakė R. Stanaitytė-Česnulienė.

Pasak Ramintos, parduotuvės klientai nustebo pamatę tokią akciją ir kalbėjo, kad Lietuvoje dar to nebuvo. Tačiau šia prekybos centro malone klientai naudojasi kukliai - per akciją bananų išdalinta nedaug, nes vasaros metu vaikai atostogauja ir dauguma tėvelių apsiperka be jų, o kiti tiesiog nedrįsta vaišintis.

Kaip sakė atstovė ryšiams su visuomene, šie vaisiai skirti valgyti parduotuvėje, tačiau už vaisius, kaip ir už visas kitas prekes, kurias pirkėjai nešasi į namus, reikia susimokėti prie kasos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.