Turgaus įdomybės: garsenybės ant klyno ir banko dešra

Jei svajojate apie apatinius su Vincu Kudirka, Vydūnu ar Simonu Daukantu – metas apsilankyti turguje. Iškilios istorinės asmenybės nuo šiol puikuojasi ne tik ant didžiausio nominalo kupiūrų, bet ir ant vyriškų trumpikių. Bent jau taip originaliai papuoštų apatinių galite įsigyti kiekviename didesniame turguje.  

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

Jul 19, 2012, 1:47 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:36 AM

Turgavietėse apstu daiktų, kurie stebina savo išradingumu. Tereikia atidžiau pasižvalgyti į prekystalius, ir pasivaikščiojimas po turgų taps įdomesnis už išvyką į muziejų. Patinkančius eksponatus galėsite ir įsigyti. 

Valandą pasidairę prie Vilniaus esančiame Gariūnų verslo parke namo galite grįžti su keistai atrodančiais „Apple“, „Dolce & Gabbana“, „Monster Energy“ prekinių ženklų marškinėliais ar kepuraitėmis. Kokių tik originalių sprendimų nesuranda tokių drabužių gamintojai tam, kad jų klastotė patraukliai atrodytų pirkėjui. Pavyzdžiui, „Apple“ obuoliukas rožiniame fone apkabinėtas sidabriniais blizgučiais ir vadinasi „Cameli“. Tokius išradingus drabužius už 15-25 Lt siūlo dauguma turguje prekiaujančių žmonių.

Jei sau nieko pirkti neketinate, tuomet pagalvokite apie dovaną dėdei ar uošviui. Juk iš paveikslų žvelgiančios nuogos gražuolės turėtų pradžiuginti ne vieno vyro širdį. Tiesa, dvimatė moteris gali kainuoti ir daugiau nei 100 Lt. Jei tokia dovana atrodys per brangi, tai už 5 Lt galite nupirkti minėtus apatinius su lietuviškų pinigų atvaizdais. Žinoma, jei labiau patinka eurai arba doleriai, tai tikrai ne problema - valiutų atvaizdais papuoštų apatinių pilni prekystaliai. Galima juokauti, kad įsigijus tokias trumpikes pasakymas „plauti pinigus“ įgytų ir dar vieną prasmę. 

Vaikų žaislais prekiaujančioje palapinėje dukrelei galėsite išrinkti lėlę arba nebrangiai kainuojančius rožiniu kailiuku aptrauktus antrankius. Prie šios dovanos tiktų vaikiški marškinėliai su angliškais užrašais - „Aš karšta“, „Tu karšta? “ arba „Paukštytė“. Jais irgi prekiaujama tame pačiame turguje.

Maisto produktų skyriai originalumu taip pat stengiasi neatsilikti. Pavyzdžiui, Halės turgavietėje neseniai buvo galima nusipirkti kraujinės dešros „Vilniaus banko“ pakuotėje. Šiuo radiniu socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijusi moteris sulaukė šmaikščių komentarų. Viename iš jų buvo rašoma, kad „bankai ne tik kraują siurbia, bet iš jo dar ir dešrą daro“.  

Tam, kad priviliotų pirkėjų, turgaus prekeiviai organizuoja akcijas ir leidžia kainas. Viliojančius pasiūlymus įprastai užrašo ne tik lietuvių, bet ir lenkų bei rusų kalbomis.  

Prekybininkai sugalvoja ir kitų būdų, kaip savo prekes padaryti patrauklesnes. Pavyzdžiui, lakuoja manekenams kojų nagus, tačiau pamiršta kartais jiems padaryti pedikiūrą. Žinoma, naujos basutės ant manekenų kojų su atsilupusiu nagų laku atrodo ne ką geriau.

Jei apsilankę turguje nenorėsite nei dešros, nei apatinių su įžymių Lietuvos istorijoje žmonių atvaizdais, tuomet galbūt susigundysite kilimu su Trakų panorama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.