Svajonių namai: kaip kiekvienam daiktui surasti jam skirtą vietą?

Įsirenginėjate naujus namus ir sukate galvą, kur reikės laikyti visus rečiau naudojamus buities daiktus? Kraustotės į nedidelį butą ir svarstote, kaip jame surasti vietos ir buitinei technikai, tik sezono metu naudojamam dviračiui, ir žiemą dėvimiems drabužiams? Ką daryti, jei daiktų sandėliavimui skirtos erdvės bute neturite, bet buities rakandų, nerandančių savo vietos, - per akis? Interjero dizaineriai šią problemą siūlo spręsti kūrybingai, o vietos daiktų laikymui ieškoti ten, kur jos rasti tikitės mažiausiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2012, 7:11 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:16 PM

Nėra nieko baisiau nei gyvenimas susispaudus. Jei jūs negalite griauti sienų, neturite balkono ar sandėliuko, vienintelis dalykas, kurį galite padaryti, tai būti išradingam su erdve, kurią turite. Jūsų koziris – daugiafunkciniai baldai, dėžės ir slaptos buto vietos, kuriose telpa daugiau daiktų, nei galite įsivaizduoti.

Dėžės smulkmenoms

Pagalvoję apie daiktadėžes iš pradžių galite įsivaizduoti kartonines dėžes. Tačiau tai toli gražu nėra tiesa. Daiktadėžės – tai daugiafunkcinis daiktas, kuris skirtas ne tik daiktams laikyti, bet yra ir interjero puošmena. Įvairių formų ir dydžių, spalvų ir raštų, jos namuose ne tik palaikys tvarką, bet ir suteiks jaukumo bei stilingumo.

Sukurkite mažą kampinę vinjetę iš kelių skirtingo dydžio daiktadėžių, kontrastingai sukrautų viena ant kitos šalia aukšto vazoninio augalo ir toršero.

Dėžės gali būti ir iš kartono, ir iš minėto plastiko, ir medinės. Jos puikiai įsikomponuos kaip interjero detalė, tačiau jų paskirtį žinosite tik jūs. Mažose dėžutėse patogu laikyti papuošalus. Skirkite po vieną atskirą dėžutę apyrankėms, auskarams, karoliams, segėms.

Kabliukai rankinėms

Jei turite ne vieną dešimtį rankinių, jas galite laikyti saugiai spintoje arba savo kolekciją demonstruoti viešai. Tam būtina tik siena ir kabliukai. Taip išeinant iš namų nereikės gaišti laiko ieškant tinkamos rankinės. Tinkamiausia tam vieta – prieškambario siena. Jei jos nenorite apkrauti nereikalingais daiktais, kelkitės į miegamąjį. Jei jame turite įsirengę drabužinę, rankines galite kabinti joje.

Vieta avalynei

Avalynę galima laikyti ir dėžėse, ir spintose. Tiesa, tokiu atveju kaskart, norint surasti tam tikrą batų porą teks peržiūrėti visą dėžės turinį. Avalynei galima skirti apatinę spintos lentyną ir sudėti juos po drabužiais kaip parduotuvės vitrinoje.

Batams galima skirti ir visą lentyną prieškambaryje. Kuo ji aukštesnė – tuo geriau. Tokioje, kad ir metro pločio lentynoje, tilps nemažai avalynės. Žinoma, batus kaskart reikės nuvalyti, tvarką prižiūrėti, bet avalynė visuomet bus matomoje vietoje ir po ranka. Vasarą joje laikysite šiltajam sezonui skirtą avalynę, žiemą – šaltajam.

Lova – ne tik miegui

„Dvigulė“ lova pravers, jei auginate du vaikus. Tokios lovos paprastai būna dviejų rūšių: dviaukštės lovos arba lova su iš po jos lyg stalčius išvažiuojančia kita lova. Didžiausias tokių baldų privalumas - sutaupoma erdvė jūsų kambaryje. Tokios lovos puikiai tinka ir vaikams, ir paaugliams bei svečiams.

Miegamuosiuose neretai stengiamės sutalpinti daugybę daiktų, kurie netelpa kitur. Kaip tai padaryti neužkraunant kambario? Tokiu atveju tinkamiausios lovos su patalynės dėže, stalčiais ar tiesiog daiktadėžėmis. Jose galėsite laikyti ir knygas, ir žaislus, su kuriais jūsų vaikai jau nebežaidžia, bet jums jie - itin svarbūs ir kupini prisiminimų.

Įsigykite spintelę prie lovos. Tai ypač svarbu, nes nedidelėje spintelėje galėsite laikyti visas prieš miegą reikalingas būtiniausias smulkmenas. Ant spintelės pastatysite miegamojo lempelę, pasidėsite knygą, stiklinę vandens, vaistus. Viską galėsite lengvai rasti ir pasiekti.

Laiptai daiktams

Jei jūsų namuose yra laiptai, juos galite išnaudoti itin praktiškai. Laiptai-entyna žavi savo paprastumu: kam apkrauti sienas didelėmis lentynomis, jei knygas ir daugybę kitų daiktų galite sutalpinti po laiptų pakopomis?

Po laiptais (jei tik jie ne sraigtiniai) tereikia sumontuoti gipskartonio sienas, duris, apšvietimo sistemą, ir vieta taps praktišku sandėliuku, kur galima laikyti dviratį, dulkių siurblį, slides, žvejybos reikmenis, sezoninius lauko baldus.

Dviratis ant sienos

Turite dviratį ir bijote nakčiai jį palikti laiptinėje net ir prirakintą? Vietos dviratei transporto priemonei bute galima rasti net tuo atveju, jei jis mažas ar neturi balkono. Išeitis – kabinti dviratį ant sienos arba lubų.

Beje, toks dviračio laikymas ne tik praktiškas, bet ir originalus – ant sienos kabantis dviratis, o ypač jei jis senovinis, atrodys kaip interjero detalė.

Aukštos lentynos

Pritvirtinkite prie sienos kubo formos lentynas. Jos panašios į knygų lentynas, tačiau yra daug gilesnės. Šios lentynos taip pat užtikrina erdvės padalijimą tvarkingam daiktų laikymui. Lentynose galite laikyti knygas, į dėžes sudėtus daiktus (net ir nedidelę buitinę techniką).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.