Pašilaičių „milijonieriai“ stebino kaimynus pripučiama prabanga

Vilniaus Pašilaičių rajono gyventojai turbūt nusprendė nušluostyti nosis visiems kaimynams ir savo šventei prie naujos statybos daugiabučio pasistatė pripučiamą atrakcioną. Nuotrauka iš vakarėlio papuolė į internetą ir akimirksniu sulaukė milžiniško susidomėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2012, 7:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:40 PM

Lrytas.lt išsiaiškino, kad išsinuomoti tokį džiaugsmą vienai dienai kainuoja apie 500 litų, dažniausiai tokius atrakcionus galima pamatyti mažų miestelių šventėse. Ant jų mielai laipioja ir šokinėja vaikai.

Socialiniame tinkle Facebook paviešintoje fotografijoje matyti, kad šalia pripūsto visą šaligatvį užblokavusio atrakciono buriuojasi žmonės, fotografijoje įvardyti kaip „daugiabučių turtuoliai“, pastatytoje baltoje pavėsinėje vaišintasi gėrimais ir užkandžiais.

Patalpinta fotografija sulaukė kelių šimtų „patinka“ paspaudimų ir įvairių reakcijų, nuo „Oligarchai pripučiamais rūmais“ iki „Žmonės iš kaimo išėjo, bet kaimas iš žmonių – ne“.

Dauguma žmonių į tokias pramogas reagavo su šypsena, tik viena supykusi moteris liejo apmaudą: „Na, tikrai kaimynai be jokių ribų, norėčiau „unlike“ padaryti, bet nėra tokios funkcijos. O vakariniai fejerverkai, kažkur 22:30 išgąsdino vaikus iš miegų, teko po to ant ranku supti ilgai“.

Neįprastą šventę užfiksavęs kaimynas teigė, kad greičiausiai taip buvo švęstas vaikų gimtadienis, nes vakarėlis baigtas gan anksti vakare – kiek po 22 val., o šventę vainikavo įspūdingi fejerverkai.

Pašilaičių seniūnijos specialistė tvirtino, kad nieko apie tai nežino ir kad apskritai per jos darbo metus toks atvejis – pirmas. Vilniaus savivaldybė pareiškė, kad bausti savavališkai pastatyto atrakciono savininkų jie neturi nei teisės, nei galimybės.

Išgirdęs apie tokias „statybas“ architektas, grupės „Anties“ vokalistas Algirdas Kaušpėdas pastebėjo, kad tokie dalykai yra sveikintini, jei tik jie niekam netrukdo.

„Jei žmonės sutarė su kaimynais ir niekam netrukdė, tai nieko baisaus. Aišku, jei ten koks senukas negali praeiti tuomet būtų jau negerai. Blogiau būtų, jei tiesiog po langais pasistatytų palapinę ir girtautų“, - sakė A. Kaušpėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.