Kartų kaita: prie vairo stojo trisdešimtmečiai

Arvi įmonių grupėje įvyko kartų kaita - prie didžiųjų įmonių vairo

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 8:00 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:32 PM

Marius Vasiliauskas atėjo į "Arvi" Prieš penketą metų su dviejų universitetų diplomais. Padirbėjęs porą metų trąšų versle gavo pasiūlymą išvykti į Rumuniją ir vadovauti įmonei. Mariui per trejus metus Rumunijoje pavyko pastatyti trąšų logistikos terminalą ir sukurti platų distribucijos tinklą. Šiandieną Marius Vasiliauskas „Arvi Fertis“ generalinis direktorius, vadovaujantis trąšų gamykloms Lietuvoje, Rumunijoje ir Rusijoje. Jo iššūkis - plėtoti prekybą Europoje, Azijoje, Afrikoje bei Lotynų Amerikoje.

Martynas Belenavičius būdamas studentas Arvi įmonių grupėje atliko nesudėtingą praktiką, o po metų grįžo ir pradėti dirbti. Iš pradžių buvo paskirtas biodegalų gamyklos projekto vadybininku, o kiek vėliau - finansų direktoriaus pavaduotoju. Tikrasis gyvenimo išbandymas ir iššūkis buvo darbas Serbijoje, kur Arvi vykdė didelį investicinį projektą. „Atsidūriau nežinomoje šalyje ir išsyk gavau sudėtingas pareigas - vienu metu buvau didelės trąšų gamyklos planavimo ir analizės skyriaus vadovas, finansų direktoriaus pavaduotojas, o be to, dar rūpinausi kitų mūsų įmonių dirbusių Balkanuose, finansais,“ - apie savo karjeros žingsnius pasakojo „Arvi“ ir ko finansų ir investicijų direktorius Martynas Belenavičius.

Agnę Tamkvaitytę viešbučių verslas traukė dar nuo mokyklos laikų. Praeidama pro viešbutį visada svajodavo dirbti jame. Pabaigus studijas Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete jos svajonė virto realybe: atsirado galimybė dirbti mėgstamą darbą gimtame mieste, "Arvi įmonių grupei priklausančiame viešbutyje „Europa Royale Marijampole“. Iš pradžių Agnė buvo vyriausioji administratorė, vėliau - viešbučio padalinio vadovė, o šiandien - vykdančioji direktorė, kurios pareiga rūpintis visu viešbučiu, restoranu bei SPA.

Seniausiojo cukraus fabriko Lietuvoje „Arvi cukrus“ direktoriumi prieš keletą mėnesių tapo Andrius Leškevičius. Jis išsyk pateko į įvykių sūkurį - aštrios derybos su cukrinių runkelių augintojais, fabriko remonto darbai, cukraus kvotų peripatijos. Spręsti visas problemas A. Leškevičiui padėjo trumpa, bet įvairiapusė biografija: daugkartinis Latvijos ir Lietuvos biatlono čempionas, didelių verslo projektų vadovas Kazachstane, Turkmėnijoje, Kirgizijoje. Iki šiol darbe jį labiausiai vertina už mobilumą - Andrius nedvejodamas vyksta į bet kurį pasaulio kraštą, prisitaiko prie bet kokio mentaliteto.

Natalija Gudkova, Kaliningrado srityje esančios trąšų gamyklos „Arvi NPK“, vadovė svarbiausiu įmonės sėkmės garantu laiko reputaciją. „Bendraujant su partneriais būtina išlikti maksimaliai atviriems.

Tvirtos partnerystės nebus, jeigugudrausi ar vengsi tiesių atsakymų.“ - tvirtina N. Gudkova. Ji teigia, kad jai tenka vakarietiškai valdyti rytietišką verslą ir niekuomet nepamiršta, kad europietiškoje verslo kultūroje svarbiau ilgalaikė reputacija, nei trumpalaikė finansinė sėkmė. „Kai Natalija įeina į derybų kambarį, žinau, kad nepasiekus pergalės neišeis. Jos tvirtybė veda bendrovę pirmyn.“ - trąšų gamyklos vadovę apibūdina "Arvi" įmonių grupės personalo direktorė N. Daukšienė

"Arvi" įmonėse Lietuvoje ir užsienyje dirba daugiau kaip 1 000 žmonių. Komandos branduolį sudaro atkaklūs ir išsilavinę darbuotojai, sugebantys savarankiškai priimti sprendimus, yra linkę tobulėti ir energingai pasitinka naujus iššūkius. Įvairiapusį darbą su šalies universitetais, jaunimu ir darbuotais vienija programa „Kartu mes galime augti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.