Areštuoto įmonių turto suma artėja bendro 2011 m. rodiklio

Per liepos mėnesį įregistruota 1011 įmonių turto areštų, tai 75 atvejais daugiau nei birželio mėnesį. Turto areštų skaičius labiausiai padidėjo atliekų tvarkymo ir komunalinio ūkio bei pramonės bendrovėse, tuo tarpu paslaugų ir transporto sektoriuose fiksuotas didžiausias nuosmukis.

Šiemet areštuoto turto suma jau pasiekė 1,7 mlrd. Lt, o pernai per visus metus buvo areštuota turto už 2 mlrd. Lt.<br>V. Balkūnas
Šiemet areštuoto turto suma jau pasiekė 1,7 mlrd. Lt, o pernai per visus metus buvo areštuota turto už 2 mlrd. Lt.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2012, 5:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:13 PM

Apgyvendinimo bei maitinimo įstaigų – išliko nepakitęs. Išregistruotų turto areštų praėjusį mėnesį užfiksuota 901 – jų per mėnesį sumažėjo 75, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ analizė, atlikta pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

„Turto areštų statistikoje vis labiau ryškėja neigiamos tendencijos. Nors tik kas dešimta įmonė liepos mėnesio duomenimis turėjo įregistruotą turto areštą, tačiau areštuoto turto suma jau pasiekė 1,7 mlrd. Lt, kuomet per visus praėjusius metus iš viso buvo areštuota turto už 2 mlrd. Lt“, – teigia Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė.

Per 7 šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, statybos bei nekilnojamo turto sektoriuose turto areštų atvejų padaugėjo penktadaliu – tai didžiausias metinis prieaugis tarp visų sektorių. Šių sektorių įmonės dominuoja ir pagal areštuoto turto sumas. Liepos mėnesį bendra areštuoto turto suma siekė 217 mln. Lt, vien tik statybų ir nekilnojamo turto bendrovėse 60 mln. Lt.

Kreditų biuro kredito rizikos vadovė teigia, kad prielaidų reikšmingam situacijos pagerėjimui šiuose segmentuose nėra.

Liepos mėnesį didžiausia dalis – 70 proc. – visų įregistruotų turto areštų teko pramonės, prekybos, transporto, statybos ir nekilnojamo turto bendrovėms.

Daugiausiai įmonių turto areštų balandžio mėnesį įregistruota Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse, o mažiausiai – Tauragės, Utenos ir Alytaus apskrityse.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: