Mažiausią pasaulyje namą gyventojai nešasi į svečius

Nuosavo būsto ir pinigų brangiai nuomai neturintiems žmonėms atsirado išeitis. Nuo šiol gyvenamosios vietos problemą galite išspręsti įsikurdamas mažiausiame pasaulyje name. Naktis tokiame būste atsieina vos vieną dolerį.

Mažiausias pasaulyje namas.<br>Kadras iš vaizdo įrašo.
Mažiausias pasaulyje namas.<br>Kadras iš vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

Aug 1, 2012, 4:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:16 PM

Kaip rašo prian.ru, mažiausią pasaulyje namą sukūrė architektas Van Bo le Mendzelis iš Berlyno. Kažkada jo šeimai, kaip pabėgėliams, teko palikti gimtąjį Laosą. Gal todėl Van Bo le Mendzelis visą savo gyvenimą kūrė paprastus ir kompaktiškus namus.

Architektas sako, kad nedidelių namukų yra ne tik Vokietijoje, bet ir Mumbajuje, Niujorke bei kituose pasaulio miestuose.

Nepaisant to, kad namas - vos vieno kvadratinio metro, jame yra rakinamos durys, langai ir netgi kėdė. Jeigu norite, savo namelį galite paversti miegamuoju – tereikia namą paversti ant šono, jame pasitiesti čiužinį ir ilsėtis.

Pats mažiausias namas pasaulyje sveria vos 40 kg ir, tarsi prekybos centro vežimėlis, turi ratus. Su šiuo namu galite užeiti į svečius, galite gabenti jį didesniu liftu ar tiesiog vežiotis automobilyje. Pats didžiausias tokio namuko trūkumas – tai, kad jame nėra vandentiekio ir kanalizacijos.

Kompanija „BMW Guggenheim Lab“ mažylį siūlo įsigyti vos už 300 Amerikos dolerių. Šio projekto kritikai teigia, kad tai - visai ne namas, o tikra šuns būda. „Statinio negalima vadinti namu, jei jame nėra nei vonios kambario, nei virtuvės. Čia net nėra lovos – vietoj jos padėta didelė pagalvė“, – sako didelių namų mėgėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.