Pasiūlymai doleriams iliustruoti - nuo katino iki Eminemo

„Kiek gi galima ant dolerių vaizduoti mirusius baltuosius prezidentus?“ - klausia projektas „Dollar Re-De$ign“, jau nuo 2009 metų rengiantis konkursus, kurių dalyviai siūlo, kaip būtų galima atnaujinti JAV valiutą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Aug 1, 2012, 11:17 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:39 PM

Anot vieno iš projekto iniciatorių, dizainerio Richardo Smitho, per pastarąjį amžių įvyko daugybė pokyčių, ir vien prezidentų ant JAV valiutos nepakanka.

Doleriai iš esmės nesikeitė nuo 1928 metų, išskyrus nuolat atnaujinamas apsaugos priemones ir smulkias detales.

Projekto dalyviams užkliūva ir tai, kad visos dolerio kupiūros yra tos pačios spalvos ir dydžio. Taip esą yra sukuriamos problemos žmonėms su silpnu regėjimu.

Jau trečią kartą vykstančiame konkurse pasiūlymai įvairuoja nuo įdomių iki itin keistų. Vien ko vertas pasiūlymas ant 100 dolerių kupiūros pavaizduoti katiną arba prezidentus pakeisti įvairiais repo atlikėjais.

Konkurso sumanytojai tikisi, kad kada nors į juos atkreips dėmesį ir JAV pinigų leidėjai, o kol kas jie nepaliauja siūlyti savo idėjas ir stebinti net visko mačiusius pinigų kolekcininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.