Siekdama sutarties su „Ikea“ Kauno įmonė ryžosi esminėms permainoms

„Ikea“ atėjimu į Lietuvą džiaugiasi ne tik šio prekybos tinklo parduotuvėse užsienyje įpratę apsipirkti tautiečiai. Užsakymas pastatyti „Ikea" prekybos centrą Vilniuje vienai lietuviškai įmonei tapo puikia proga persitvarkyti ir sustiprinti savo gamybos pajėgumus.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Aug 2, 2012, 5:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:38 PM

Įmonei „Kauno energetikos remontas" priklausanti metalo konstrukcijų gamykla pasirašė stambų kontraktą. Įvykdyta pertvarka leidžia tikėtis ir kitų didelių užsakymų. Kaune bus gaminamos metalinės laikančiosios prekybos centro konstrukcijos. Jos didelės ir sudėtingos, todėl teko pertvarkyti visą gamybą. Iki rugsėjo 17 dienos Kauno energetikos remonto specialistai turės užsakovui pagaminti stogo metalines konstrukcijas – santvaras, kurių vienos ilgis yra 12 metrų, o svoris - apie 2 tonos. Iš viso jų reikės 99. Taip pat gaminamos posantvarės (39 vnt. po 8 metrus, vienos svoris 1200 kilogramų), sijos, ramsčiai ir antkoloniai. 

Per pastaruosius dvejus metus tai  yra vienas didžiausių ir sudėtingiausių užsakymų vertinant gaminių svorį ir laiką, per kurį tai reikia padaryti. „Planuojami nauji maršrutai, kuriais po gamykla keliaus konstrukcijos, žadama perkelti ir darbuotojų darbo vietas, kad pastarieji galėtų dirbti kuo daugiau“, - sako įmonės vadovė Olga Grigienė.   „Mums užsakymas gaminti konstrukcijas „Ikea" parduotuvei yra puiki galimybė: kokybiškai ir laiku įvykdydami didesnį užsakymą, būsime pastebėti ir kitų potencialių užsakovų", - sakė O. Grigienė.  

Pertvarkos vykdomos pagal „Lean" gamybos filosofiją. Pagal ją viskas, kas nekuria vertės klientui, gamykloje yra nereikalinga ir šalintina.   „Ikea" užsakymas mums suteikia galimybę teisingai išdėstyti visą gamybos procesą: išnagrinėti darbo organizavimą, atsisakyti nereikalingų darbuotojų veiksmų.  

Kai vykdomi mažesni užsakymai, kiekvienas darbuotojas daug laiko skiria ne pačiam darbui, o pasiruošimui. Kai užsakymas didesnis, kaip "Ikea", procesą galima suskirstyti į atskirus darbus. Tada darbuotojas nuolat darys tai, ką geriausiai gali. Jei jis pjauna metalą, jis tik pjaus, jei virina - tik virins.  

Ši pertvarka duos naudos ir vėlesniems užsakymams, nes mūsų darbo efektyvumas padidės, geriau paskirstysime darbus darbuotojams", - aiškino gamyklos vadovė.   Metalo konstrukcijos po gamyklą, kaip ir anksčiau, keliaus ne konvejeriu, o specialiais kranais.  

Pasak O. Grigienės, „Ikea" statybos užsakymą „Kauno energetikos remonto" gamykla atliktų ir nepertvarkyta, tačiau tai puiki proga padidinti efektyvumą. Pirmosios konstrukcijos Vilniaus „Ikea" parduotuvei turėtų būti pagamintos jau po mėnesio.   „Lietuvos energijai" priklausantis „Kauno energetikos remontas" jau yra gaminęs metalo konstrukcijas užsakovams iš Norvegijos, Danijos, Vokietijos, kitų užsienio šalių, Lietuvos rinkai pradėjo gaminti vėjo jėgainių bokštus.    

„Ikea" parduotuvė Vilniuje, kurios plotas sieks 26 tūkst. kvadratinių metrų, turėtų būti pabaigta statyti kitų metų vasaros pabaigoje. Jos statytojai į parduotuvę ketina investuoti 163 mln. litų. Kontraktą statyti šią parduotuvę birželį pasirašė „YIT Kausta". Šios sutarties vertė viršija 15 mln. eurų (52 mln. litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.