Uždraudė prekiauti pesticidais užterštais mangais

Uždrausta į Lietuvos rinką tiekti šviežius mango vaisius iš Brazilijos. Tokį sprendimą priėmė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), ištyrusi Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gautą informaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2012, 1:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:44 PM

Informaciją apie nesaugių vaisių siuntą, išplatintą Europos Sąjungos šalyse, pateikė atsakinga Olandijos tarnyba. Mangus iš Brazilijos importavo Airijoje, Čekijoje, Olandijoje ir Lietuvoje išplatino Olandijos firma „Hage International BV“.

Pranešime informuojama, jog, ištyrus vaisius nustatyta, kad pesticidų ometoato ir dimetoato likučiai šviežiuose manguose keturis kartus viršijo didžiausią leistiną koncentraciją ir sudarė 0,08 mg/kg, tuo tarpu jų didžiausia leistina koncentracija - 0,02 mg/kg. Dažniausiai šie pesticidai naudojami norint apsaugoti grūdus, citrusinius augalus, kavamedžius, arbatmedžius, vaisius, vynuoges bei daržoves nuo vabzdžių ir erkių.

Vilniaus VMVT inspektoriai pagal gautą informaciją, nedelsiant patikrino UAB „Longana“. Tyrimo metu nustatyta, kad ši įmonė įsigijo iš olandų kompanijos 74 kg mango vaisių, tačiau mūsų šalies rinkoje šiais vaisiais nebuvo prekiaujama.

Vilniaus VMVT uždraudė platinti rinkoje nesaugius braziliškus mango vaisius ir įpareigojo bendrovę „Longana“ šių vaisių siuntą saugiai sunaikinti arba grąžinti platintojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.