Pelnui smukus beveik 100 proc. nuviliojo „Zara“ direktorių

Pranešus, kad naujuoju madingų drabužių mažmenininkės „Esprit Holdings“ generaliniu direktoriumi taps industrijos veteranas iš konkurentės „Zara“, kompanijos akcijų vertė šoktelėjo beveik 40 proc., informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2012, 4:49 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:55 PM

Naujuoju „Esprit“ generaliniu direktoriumi paskirtas Jose Manuelis Martinezas Gutierrezas, prieš tai ėjęs tiekimo ir sandorių direktoriaus pareigas Ispanijos drabužių mažmeninės prekybos kompanijoje „Inditex“, kuriai priklauso prekės ženklas „Zara“.

Jis pakeis Ronaldą van der Visą, kuris birželį netikėtai atsistatydino kartu su direktorių tarybos pirmininku Hansu Joachimu Korberiu.

„Esprit“ pastaruoju metu sunkiai sekėsi varžytis su mažas kainas ir madingus rūbus siūlančiomis konkurentėmis „H&M“, „Zara“ ir „Uniqlo“.

Praėjusių metų rugsėjį kompanija pranešė, kad per ateinančius ketverius metus investuos daugiau nei 2,3 mlrd. JAV dolerių į produktų dizainą ir naujas parduotuves. Mažmenininkės metinis pelnas pernai smuko 98 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.