Svajonių namų ekspertas: kaip apstatyti ilgą siaurą kambarį?

Įsirengdami savo svajonių namus vis svarstote, ar krištolinis močiutės šviestuvas tiks prie naujo subtilaus interjero? O gal abejojate, ar naujai įsigyta rudos spalvos sofa gražiai atrodys ryškiomis spalvomis išdažytoje svetainėje? Galvos skausmą jums kelia maža virtuvė – bijote, kad vietos kulinarinėms kelionėms joje bus per mažai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2012, 11:59 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:34 AM

Turite klausimų? Kreipkitės patarimo. Į klausimus apie naujausias interjerų madas ir jų pritaikymą jūsų svajonių namuose atsakys UAB „YCL“ interjero dizaineris Tautvydas Vileikis.

Kokios plytelės didintų labai mažą vonios kambarį? Kaip tokioje vonioje protingiausia suderinti šių trijų spalvų derinį - geltonos, balkšvos ir balintos kavos?

Visų pirma, derėtų rinktis mažas keramines plyteles – didelės tik dar labiau pabrėžtų erdvės trūkumą. Jūsų pasirinktos spalvos šviesios, taigi, puikiai tinka vizualiai padidinti nedidelę vonią. Plyteles galite dėlioti mozaikos principu – taip sukursite žaismingą, jaunatvišką interjerą.

Kaip gražiau žiūrėtųsi butas - tapetuojant jį vieno atspalvio tapetais ar skirtingais? Ar tapetuojant skirtingais tapetais atskirus kambarius, butas neatrodytų truputį chaotiškai? (Jurgita)

Skirtingų spalvų tapetai pabrėžtų kiekvieną atskirą erdvę. Jei atspalviai bei raštai derės tarpusavyje, butas tikrai neatrodys chaotiškai. Rekomenduojame išlaikyti jungiančius elementus – grindų dangą, bendrą baldų stilių.

Sakykite, ką daryti, jei miegamasis yra ilgas? Ką daryti, kad jis atrodytų platesnis ir erdvesnis? (Virga)

Dvi ilgąsias sienas galite nudažyti šviesesniais tonais, o trumpąsias – tamsesniais. Tokiu būtų kambarys vizualiai sutrumpės ir praplatės. Taip pat interjere venkite linijų, kurios pabrėžia kambario ilgumą: grindlentes klokite statmenai ilgajai kraštinei, pamėginkite ilgąją sieną „suskaidyti“ vertikaliais elementais...

Gerb. Tautvydai, man labai patinka šviesūs, neryškūs tapetai. Linkstu prie prancūziško stiliaus. Ar jis madingas šiandien? Kokios naujovės ir tendencijos šiuo metu ant bangos? (Dalia)

Vadinamajame prancūziško stiliaus interjere dominuoja itin šviesios, pastelinės spalvos, įmantrių formų, kiek ampyro stilių primenantys baldai, kiliminės dangos. Vyrauja stilizuotų augalų, gėlių raštų tapetai. Galite tokį interjerą paįvairinti skandinaviško stiliaus mediniais baldais, ryškių spalvų elementais. Toks sprendimas atrodys savitai ir nenuobodžiai, o taip pat – madingai, mat šiuo metu „ant bangos“ eklektika.

Noriu perdažyti savo dukros (11 metų, labai aktyvi mergaitė) kambarį. Prieš tai jis buvo šviesiai geltonas. Gal galėtumėte patarti, kokia spalva jį perdažyti? (Inga)

Spalvų pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninio skonio. Galite ir šįkart rinktis šviesius, švelnius atspalvius: persikų ar šviesiai žalią. Taip sukursite jaukią, šviesią erdvę paauglei.

Kokias rankenėles reikėtų montuoti į virtuvės baldus sodyboje? Baldai iš uosio masyvo, riešuto spalvos, itališko, griežtesnio stiliaus. (Tatjana)

Rekomenduojame rinktis geometrinių formų matinio nerūdijančio plieno rankenėles.

Nuosavo namo pirmas aukštas yra šlaitinio stogo: aukščiausiais taškas – 5 m, žemiausias – 2,5 m. Negalime apsispręsti, ar virtuvėje palikti tokias aukštas lubas ar padaryti jas 2,5 -3 m aukščio? Jei paliktumėme aukštas, kokius šviestuvus rekomenduotumėte? Kaip gražiai paslėpti gartraukio orlaidę? (Paulius)

Jeigu virtuvė sujungta su bendrąja erdve, galite išsaugoti esamą lubų aukštį. Tokiu atveju, puikiai tiktų kabantys, dideli, tūriniai šviestuvai. Jei virtuvė įrengta atskiroje erdvėje, aukštį galima sumažinti. Tuomet tiktų į lubas įmontuojami šviestuvai. Gartraukio orlaidę galima paslėpti gipso kartono plokštėmis.

Kokių spalvų baldus rinktis dviejų kambarių butui, kur grindys - belgiškas ąžuolo spalvos laminatas, sienos šviesiai rudos, plytelės vonioje ir virtuvėje - tamsaus šokolado ir dekoruota natūralių akmenėlių ploteliais. Mėgstu švarą, jaukumą, natūralumą ir tuo pačiu prabangą. Patinka skandinaviško tipo dizainas. Ką galėtumėte patarti?

Rinkitės šviesių tonų baldus. Pieno, balintos kavos, pušies atspalviai dominuoja skandinavų baldų dizainerių paletėse. Taip sukursite švelnų kontrastą tamsesnėms apdailos medžiagų spalvoms bei pagyvinsite savo namų interjerą.

Laba diena, Tautvydai. Darau mažos virtuvės remontą. Tarp spintelių (prie viryklės, indų plautuvės) nenoriu dėti įprastų plytelių. Baldžių paklausiau, ką galėčiau toje vietoje dėti, siūlo HPL plokštes. Kokio jos turėtų būti atspalvio - šviesesnės ar tamsesnės už spinteles ar stalviršį? Kaip derinti spalvas? Ar sieti jas su virtuvės sienų spalva? (Vanda)

Galite derinti plokščių bei sienų spalvas, taip sukursite bendro fono įspūdį. Koloritą siūlome palikti kiek šviesesnį nei spintelių bei stalviršio. Tokiu būdu vertikalios plokštumos vizualiai neapsunkins erdvės. Sveiki. Įsigijau gražią gėlėtą lovą ir žadu pertapetuoti miegamąjį. Nežinau, kokios spalvos tapetus klijuoti virš lovos. Lovos atlošas - vyšninės ir samanų spalvų. Kitos sienos bus švelniai žalsvos spalvos. (Regina)

Siūlome vienspalvius samaninius tapetus. Taip pabrėšite lovos atlošo spalvą ir susiesite jį su žalsva siena. Galite rinktis reljefinio gėlių ornamento tapetus – jie atlieps baldo piešinį.

Kaip apstatyti ilgą siaurą kambarį? (Nijolė)

Venkite akį traukiančių elementų ant trumpųjų kambario sienų. Joms tinkamesnė vieta – ties vienos iš ilgųjų sienų viduriu. Taip pat galite suskaidyti kambarį funkcinėmis zonomis. Jei tai svetainė, sujungta su valgomuoju, aiškiai atskirkite erdvės dalį, kur stovi stalas, ir poilsio zoną su sofa bei staleliu. Šiam efektui išryškinti galite pasitelkti kilimus, apibrėžiančius padalinimo ribas. Labai svarbu išlaikyti aiškius bei patogius praėjimus, taigi stenkitės jų neužstatyti baldais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.