Palangoje bus kempingas su skalbykla, židiniu ir aikštelėmis

Jau šį rudenį vos 4,5 km nuo Palangos centro esančioje Nemirsetoje turėtų būti pradėta modernaus ES standartus atitinkančio kempingo statyba.

Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo B. Martinkaus rankose - būsimo kempingo planas.<br>R. Vitkus
Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo B. Martinkaus rankose - būsimo kempingo planas.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 12, 2012, 5:16 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:16 AM

Kempingas bus įkurtas prie Klaipėdos plento esančiame 4,6 ha ploto sklype, kurį supa miškas. Iki jūros čia apsistojusiems poilsiautojams vaizdingu miško taku teks paėjėti apie 400 metrų.

Šį kempingą pasirinkusius poilsiautojus turėtų sudominti ne tik paplūdimys, bet ir netoliese esanti senoji XIX a. pabaigos laivų gelbėjimo stotis, apžvalgos aikštelė.

Į pietus nuo Nemirsetos driekiasi Pajūrio regioninis parkas, Nemirsetos kraštovaizdžio draustinis. Kadangi greta kempingo drieksis Klaipėdą su Šventąją jungiantis dviračių takas, vaizdingas vietas bus galima apžiūrėti ir riedant dviračiu.

Stigo kempingo

Palanga, galima sakyti, išvis neturėjo kempingo. Tų kempingais vadinamų aikštelių, kurių yra Kunigiškėse ir prie į Šventąją vedančio kelio, aš kempingais nepavadinčiau.

Ten užsukęs poilsiautojas tų paslaugų, kurios įprastos geruose kempinguose, negaus“, – portalui lrytas.lt paaiškino Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Bronius Martinkus.

Apie tai, kad Palangoje reikia įkurti europinio lygio kempingą, buvo svarstoma jau seniai. Intensyviau šia linkme imta dirbti prieš trejus metus.

Nuspręsta kempingą įkurdinti Nemirsetoje, anksčiau buvusio sovietinio karinio dalinio teritorijoje.

Tvora aptvertas kempingas bus suskirstytas į tris dalis: kemperių, palapinių ir poilsio namelių aikšteles.

Pirmosioms dviem dalims suprojektuotas atskiras maisto gaminimo pastatas, kuriame poilsiautojai ras visą reikiamą įrangą bei virtuvės reikmenis, individualiam naudojimui pritaikytus šaldytuvus. Čia taip pat bus įrengta savitarnos skalbykla.

Kempinge iškils dvylika namelių

Kempingo teritorijoje esantys keliai bus išgrįsti betoninėmis korinėmis trinkelėmis, o palapinių ir automobilių stovėjimo vietose žaliuos žolė.

Iš viso kempinge bus 58 vietos automobilių priekaboms bei karavanams ir 59 vietos palapinėms su automobilių stovėjimo vietomis.

Dvylikoje poilsio namelių bus įrengtos virtuvės, poilsiautojai galės naudotis higienos įranga, pasirūpinta net televizoriais.

Kempinge iškils ir bendrojo naudojimo pastatas, skirtas svečiams priimti bei daiktams saugoti. Taip pat atsiras ir sanitarinės higieninės patalpos su atskirai vyrams ir moterims skirtais tualetais bei dušais.

Kempinge bus įrengtos krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso, vaikų žaidimų aikštelės, pavėsinės su židiniu. Naktį kempingo teritorija bus apšviesta.

Darbai prasidės jau rudenį

Pasak Palangos mero patarėjos Jurgitos Vanagės, Nemirsetoje atsirasiantis kempingas taps svarbiu objektu, leisiančiu plėtoti ekonominės klasės apgyvendinimo infrastruktūrą Palangoje bei skatinanti atvykstamąjį ir vietinį turizmą.

Per dešimt milijonų litų kainuosiantis kempingas bus statomas etapais.

Per pirmąjį etapą bus paklotos komunikacijos, įrengti sanitariniai mazgai, aptverta teritorija, sutvarkyta įvažiavimo infrastruktūra, įrengtos vietos kemperiams bei dalis vietų su palapinėmis atvysiantiems poilsiautojams.

Šiame statybos etape numatyti darbai, kuriems atlikti iš ES fondų gauta 4 milijonai litų, turėtų prasidėti jau rudenį.

„Jei orai bus palankūs, tikimės, kad jau kitąmet kempingas galės priimti pirmuosius lankytojus“, – prognozavo B.Martinkus.

Per antrąjį statybos etapą kempinge turėtų būti baigtos įrengti su palapinėmis atvykstantiems poilsiautojams skirtos vietos bei pastatyti nameliai.

Per trečiąjį etapą – iškils bendrojo naudojimo statinys, kuriame bus galima rengti ir konferencijas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.