Dėl žirgų rezultatų lažinamasi Lietuvoje

Jau mėnesį Lietuvoje veikia pirmasis žirgų lenktynių totalizatorius. Tačiau azartiški lošėjai kol kas gali spėlioti ir rizikuoti pinigais tik dėl varžybų, kurios vyksta už poros tūkstančių kilometrų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys „Lietuvos rytas”

Aug 13, 2012, 1:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:55 AM

Pačiame sostinės centre įsikūrusiame kokteilių bare kas dieną po pietų pradedamos žirgų lenktynių transliacijos. Jas galima ne tik stebėti, bet ir statyti pinigus už vieną ar kitą žirgą.

Tokią paslaugą pradėjusios teikti bendrovės „Lietuvos totalizatorius” direktorius Vladas Ratkevičius pripažino, kad tai – pirmasis bandymas.

Mat kol kas spėlioti, kuris žirgas atbėgs pirmas, galima tiktai stebint varžybas Prancūzijoje: mūsų šalies įmonė yra sudariusi sutartį su viena didžiausių pasaulyje žirgų sporto totalizatoriaus bendrovių „Paris Mutuel Urbain”.

Viskas – uždarame rate

Šioje šalyje vykstančios lenktynės rodomos realiu laiku. Totalizatoriaus punkte Lietuvoje susirinkę aistruoliai gali statyti, kuris žirgas atbėgs pirmas arba pateks į greičiausių trejetą.

Be to, lažintis jie gali tik tarpusavyje: čia pat surenkami statymai, bendrovė pasiima tam tikrą mokestį, o pasibaigus lenktynėms išmoka laimėjimus.

„Pagal mūsų šalies įstatymus numatyta, kad laimėjimams reikia skirti ne mažiau kaip 50 proc. surenkamos sumos. Mūsų lošėjai atgauna apie 75–85 proc.”, – tikino V.Ratkevičius.

Laukia valdžios sprendimų

Nenuostabu, kad kol kas naujos Lietuvoje verslo šakos atstovai dideliu populiarumu pasigirti negali: statomos sumos skaičiuojamos šimtais litų.

Bet „Lietuvos totalizatorius” šiuo metu laukia atitinkamų valdžios institucijų leidimo, kad galėtų prisijungti prie prancūziškojo totalizatoriaus sistemos.

„Tai labai panašu į jau vykstančią „Vikingų loto” loteriją. Precedentas yra, tad galbūt jau netrukus savo planus galėsime įgyvendinti ir mes”, – pasakojo įmonės vadovas.

Tokiu atveju tiek lietuvių, tiek, tarkime, prancūzų pinigai patektų į bendrą katilą, o dėl didesnio dalyvių skaičiaus ir didesnės pasiūlos laimėjimai taip pat būtų solidesni.

Tiesa, tam reikia ir nemažai sėkmės. Pavyzdžiui, eilės tvarka sudėliojus kelis žirgus, kurie atbėgs pirmi, galima išlošti ne vieną milijoną eurų. Tačiau tokie laimėjimai tikrai nėra dažni.

Viltis sieja su Utena

Vis dėlto totalizatoriaus rengėjai, bendradarbiaujantys su mūsų šalies žirgų veisėjais ir hipodromų šeimininkais, daugiausia vilčių sieja su Lietuva.

Tikimasi, kad jau šį rudenį Rašės hipodrome, esančiame netoli Utenos, prasidės žirgų lenktynės. Ten ketinama įsteigti ir totalizatoriaus punktą.

„Apie šimto kilometrų spinduliu nuo Lietuvos nėra normalių hipodromų, nevyksta rimtų varžybų.

Kartu su partneriais stengiamės užlopyti šią spragą, kad mūsų šalis taptų regiono traukos centru, į kurį atvažiuotų rusai, baltarusiai, lenkai, latviai ir net skandinavai”, – aiškino V.Ratkevičius.

Jeigu Lietuvoje prasidės žirgų lenktynių serijos, kuriose dalyvaus geri žirgai, „Lietuvos totalizatorius” tikisi pasiūlyti paslaugas prancūzams: tuomet už mūsų šalyje bėgančius žirgus bus galima statyti užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.