Naujasis „Barclays“ vadas žada rasti eruditą

Naujasis Didžiosios Britanijos banko „Barclays“ direktorių valdybos pirmininkas seras Davidas Walkeris teigia, kad nori peržiūrėti banko veiklą ir imtis reikalingų permainų, informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2012, 11:12 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:58 AM

Be to, jis jau artimiausiomis dienomis ketina rasti „eruditą“, kuris pakeis buvusį banko generalinį direktorių Bobą Diamondą, atsistatydinusį kilus skandalui dėl banko manipuliacijų svarbiomis bankų palūkanų normomis.

Seras D. Walkeris ketvirtadienį pakeitė Marcusą Agiusą, kuris taip pat atsistatydino kilus skandalui dėl palūkanų normų.

Interviu laikraščiui „The Sunday Telegraph“ D. Walkeris sakė, kad nori reformuoti atlyginimų tvarką.

Jis pažymėjo, kad yra už tai, jog bankas išlaikytų ir mažmeninės, ir investicinės bankininkystės sektorius, tačiau nori paspartinti vadinamojo „apsisaugojimo“ procesą, kad šie du sektoriai galėtų būtų atskirti viduje iki vyriausybės 2019 metų galutinio termino.

Vyriausybė apsisaugojimo idėją pasiūlė tam, kad banko veikla būtų apsaugota ir pavyktų išvengti 2007-2008 metų finansų krizės pasikartojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.