Vilniuje atidaromas pirmasis informacinis terminalas

Penktadienį Vilniuje atidaromas pirmasis Baltijos šalyse JAV ambasados informacinis terminalas „Pažink Ameriką“. Infoterminale bus patraukliai pateikiama informacija apie JAV gamtą, visuomenę, politiką, kultūrą turizmo galimybes bei vizų išdavimo tvarką.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 16, 2012, 11:37 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:33 AM

Pasinaudodami lietimui jautriu ekranu moksleiviai ir studentai sužinos apie studijų galimybes JAV, melomanai išgirs įvairias melodijas, o norintys pareikšti savo nuomonę apie amerikiečius galės išrinkti labiausiai nusipelniusias asmenybes.

JAV ambasadorės Annos E. Derse teigimu, politiniai santykiai su Lietuva šiuo metu yra tvirtesni nei bet kada anksčiau, tačiau ypač svarbu nepamiršti bendradarbiavimo kultūros srityje, taip pat bendražmogiškų santykių.

„Tikimės, kad šis terminalas leis žmonėms bent virtualiai „pakeliauti“ po Ameriką, sužinoti naujų istorinių ar geografinių faktų, labiau suprasti mūsų kultūrą ir tuo pačiu smagiai praleisti laiką“, - sakė ji.

Oficialios informacinio terminalo atidarymo šventės metu susirinkusius svečius pasveikins aukšto rango diplomatė iš Vašingtono Bay Fang, bus surengta viktorina, o visus susirinkusius linksmins kaip visada puikiai nusiteikę lindyhopo šokėjai.

Iš viso planuojama įrengti tris informacinius terminalus. Pirmasis bus atidarytas Vilniuje, prekybos centre „Panorama“, antrasis veiks Utenoje, viešojoje bibliotekoje, o trečiasis - keliaus po Lietuvos viešąsias bibliotekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.