„Bigbank“ filialas įpareigotas nutraukti neteisėtus veiksmus

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba išnagrinėjo kliento skundą dėl banko „Bigbank“ AS filialo sudarytos vartojimo kredito sutarties ir pripažino, kad sutartis neatitinka reikalavimų, nustatytų Vartojimo kredito įstatyme. „Bigbank“ filialas buvo įpareigotas nutraukti neteisėtus veiksmus ir informuoti Lietuvos banką apie kliento sutarties pakeitimą bei apie naujai sudaromų vartojimo kredito sutarčių turinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-21 11:44, atnaujinta 2018-03-17 06:27

Priežiūros tarnyba Vartojimo kredito įstatymo pažeidimo nagrinėjimo procedūros metu nustatė, kad „Bigbank“ filialas pažeidė šio įstatymo nuostatas. Tarp kliento ir „Bigbank“ filialo sudarytoje vartojimo kredito sutartyje aiškiai nenurodyta bendra vartojimo kredito suma ir bendra vartojimo kredito gavėjo mokama suma (nesilaikyta įstatymo 11 straipsnio 2 dalies 4 ir 7 punktų reikalavimų), be to, vartojimo kredito sutarties įmokų mokėjimo grafike nenurodyta, kokia kiekvienos įmokos dalis skiriama bendrai vartojimo kredito sumai grąžinti ir visoms papildomoms išlaidoms padengti (nesilaikyta įstatymo 11 straipsnio 4 dalies reikalavimų).

Pažymėtina, kad „Bigbank“ filialas informavo Lietuvos banką apie atliktus kliento sutarties pakeitimus bei apie naujai sudaromų vartojimo kredito sutarčių turinio pakeitimus ir įvykdė įpareigojimą.

Vadovaudamasi Vartojimo kredito įstatymo 35 straipsniu, apie šio įstatymo nuostatų pažeidimą priežiūros institucija viešai savo interneto svetainėje skelbia praėjus 30 kalendorinių dienų po nutarimo priėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.