„Sharp“ atleis dar 3 tūkst. darbuotojų

Japonijos elektronikos gamintoja „Sharp“ pranešė apie savo planus atleisti dar 3 tūkst. darbuotojų, pardavus dvi surinkimo įmones savo Taivano partneriui „Hon Hai Precision Industry“.

Bus parduodamos įmonės Kinijoje ir Meksikoje, kiekvienoje jų dirba po 1,5 tūkst. žmonių, praneša gerai informuotas šaltinis.<br>Reuters.
Bus parduodamos įmonės Kinijoje ir Meksikoje, kiekvienoje jų dirba po 1,5 tūkst. žmonių, praneša gerai informuotas šaltinis.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters-ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2012, 4:37 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:12 AM

Šio mėnesio pradžioje kompanija paskelbė ketinanti panaikinti 5 tūkst. darbo vietų.

Bus parduodamos įmonės Kinijoje ir Meksikoje, kiekvienoje jų dirba po 1,5 tūkst. žmonių, praneša gerai informuotas šaltinis.

Savaitgalį laikraštis „Kyodo News“ pranešė, kad „Sharp“, mėginanti kiek įmanoma sumažinti išlaidas ir įtikinti bankus savo pajėgumu, planuoja sumažinti du kartus daugiau darbo vietų nei anksčiau buvo skelbta - iki 10 tūkstančių.

„Sharp“, kurios skola siekia 1,25 trilijono jenų (16 mlrd. dolerių), mėgina refinansuoti 360 mlrd. trumpalaikės skolos.

„Sharp“ spaudos atstovas pranešė, kad galutinis sprendimas dėl įmonių pardavimo dar nepriimtas, tačiau svarstoma galimybė sukurti aljansą su „Hon Hai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.