„Sodros“ biudžetą gelbsti mažėjanti bedarbių armija

Naujausiais „Eurostat“ duomenims, Lietuva, kaip ir kitos Baltijos šalys, yra tarp 7 Europos Sąjungos valstybių, kur nedarbas mažėja sparčiausiai, o tai gelbsti merdinčią "Sodrą". 

„Finansinė situacija „Sodroje“ iš tikrųjų gerėja, tendencijos yra netgi geresnės negu planuota“, - kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras D. Jankauskas.<br>V. Balkūnas
„Finansinė situacija „Sodroje“ iš tikrųjų gerėja, tendencijos yra netgi geresnės negu planuota“, - kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras D. Jankauskas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Aug 22, 2012, 1:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:49 AM

Per septynis šių metų mėnesius „Sodros“ įplaukos buvo 6,5 mlrd. Lt, o išlaidos - 7,8 mlrd. Lt, tai yra atitinkamai 5,8 proc. ir 3,8 proc. didesnės nei tuo pačiu metu pernai. Didesnes „Sodros“ pajamas šiais metais labiausiai lemia augantis apdraustųjų skaičius.  Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, iki liepos pabaigos į darbą priimta 47,8 tūkst. gyventojų daugiau nei atleista.

Didesnės buvo ir dirbančiųjų savarankiškai įmokos - šiemet jos išaugo 14 proc. (16,7 mln. Lt) ir siekė 136 mln. Lt.

„Finansinė situacija „Sodroje“ iš tikrųjų gerėja, tendencijos yra netgi geresnės negu planuota“, - sakėo socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Didžiausią dalį „Sodros“ išlaidų sausį-liepą sudarė išlaidos pensijų socialiniam draudimui - 4,7 mlrd. Lt, tai yra 6,9 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Birželį baigtos kompensuoti nepriemokos 1995-2002 metais dirbusiems pensininkams, kurie tuomet dirbo ir gavo sumažintas senatvės ir invalidumo pensijas. Tam skirta 263 mln. Lt, o nepriemokos pasiekė 88,3 tūkst. žmonių.

Atitinkamu laiku išlaidos ligos ir motinystės socialiniam draudimui sumažėjo 11,8 proc. (105,3 mln. Lt), o nedarbo socialiniam draudimui - 15 proc. (30 mln. Lt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.