Vyriškas kostiumas - kaip išsirinkti tinkamą?

Moterys ir drabužių spinta – sakysite nieko naujo ir įdomaus? Puiku, tada pakalbėkime apie vyrus. Nenuvertinkime kadaise stipriąja lytimi (o dabar, greičiausia, apylyge) vadintų atstovų. Jų spintose taip pat galima aptikti madingų drabužių. Tai toli gražu nėra utopija.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrius Bareišis

2012-08-29 11:18, atnaujinta 2018-03-17 02:18

Bet šį kartą apie tų vyrų drabužių spintų turinį, kuriuose galima rasti kruopščiai pakabintą kostiumą. Tik kas nutinka pastebėjus, kad prieš 5 ar 10 metų pirktas dailus kostiumas prarado estetinį grožį. Logiška, pagalvojate apie naują pirkinį ir suabejojate savo jėgomis. Pateikiame keletą paprastų patarimų, kaip pasirinkti tinkamo dydžio kostiumą.

Kostiumas – tarsi ginklas

Parduotuvės „Suit supply“ vadovas Elvijus Keršulis pabrėžia, kad geras vyriškas kostiumas – vienas stipriausių ginklų versle. O renkantis kostiumą svarbiausia – tinkamas jo dydis.

„Kostiumo toli gražu nereikėtų sieti vien su verslu. Iš esmės oficiali apranga parodo kostiumą dėvinčio žmogaus veidą“, – „Pinigų kartai“ pasakojo E. Keršulis.

Ekspertai tvirtina, kad geras kostiumas prasideda nuo pečių. Jis turi tikti prie laikysenos ir padailinti jūsų kūno proporcijas. Tinkamas kostiumo kirpimas turi atrodyti natūraliai – jis turi išryškinti vyro pačias geriausias figūros savybes ir paslėpti problemiškas vietas.

„Ypač svarbi yra kostiumo pečių linija. Švarko apykaklė turėtų idealiai priglusti prie marškinių apykaklės, o atvartai kuo labiau priglusti prie krūtinės. Jokiu būdu negali būti aštraus atvartų lūžio ties krūtine“, – sakė E. Keršulis.

Pagrindinės taisyklės

Klasikinio švarko ilgis turėtų baigtis ties nuleistų ir ištiestų rankų delnų puse arba sugniaužus kumštį turėtų baigtis lygiai su krumpliais.

„Švarkas kūną turėtų padalyti į dvi lygias dalis. Smulkaus sudėjimo vyras geriausiai atrodys su labiau liemenuotu švarku ir šiek tiek pakietintais pečiais, siaurais atvartais ir siauromis kelnėmis. Tuo tarpu plačiapečiam vyrui nereikės pečių kamšalo, kostiumas turės būti pritaikytas prie jo figūros ypatumų. Tokio sudėjimo vyrams švarkas turi būti su platesne pečių linija ir siaurėjantis į apačią“, – pataria „Suit supply“ atstovas.

Švarkas yra viena iš kelių svarbių kostiumo detalių. Tačiau gražiai atrodysite tik tada, kai viskas derės tarpusavyje. Kita svarbi detalė – kelnių pasirinkimas.

„Kelnės yra siuvamos taip, kad idealiai aptemptų klubus ir pakankamai priglustų prie kojos. Kelnių ilgis neturėtų būti per ilgas, o dailiai kristi ir nesigarankščiuoti apačioje. Kelnės apačioje turėtų eiti tiesia linija. Svarbu, kad jos būtų ne ilgesnės kaip centimetras nuo batų kulno. Be to, priekinė kelnių apačios dalis turėtų būti kiek trumpesnė nei galinė dalis“, – pabrėžė E. Keršulis.

Top 5 patarimai – kaip nedaryti klaidų

Trumpai apibendrinus galima išskirti penkis pagrindinius patarimus, kurie kiekvienam vilkinčiam oficialų kostiumą leis jaustis patogiai ir komfortabiliai.

Pirma: norėdamas išsirinkti tinkamą švarką turite atkreipti dėmesį į pečių plotį. Švarko pečių plotis turi atitikti jūsų pečių plotį.

Antra: norint nustatyti tinkamą švarko ilgį turite nuleisti rankas ir sugniaužti kumščius. Tada švarko ilgis turi atitikti jūsų rankų ilgį.

Trečia: turite atkreipti dėmesį, kad švarko linijos idealiai atitiktų jūsų nugaros linijas. Švarko ir marškinių apykaklė turi būti prigludusi prie jūsų kaklo ir nugaros.

Ketvirta: marškinių rankovės turi baigtis ten, kur prasideda jūsų nykštys. Švarko rankovė turi būti centimetru trumpesnė.

Penkta: kaklaraištis turi baigtis ties diržo sagtimi. Jis neturėtų būti nei ilgesnis, nei trumpesnis.

Prieš perkant…

Greičiausia būtų sudėtinga pateikti universalų patarimų rinkinį kiekvienam norinčiam įsigyti kostiumą. Bet kokiu atveju prieš rinkdamasis kostiumą apsispręskite, kokiomis progomis ketinate jį dėvėti. Jei žinosite, kada užsivilksite kostiumą bus lengviau tiek jums, tiek pardavėjams į kuriuos kreipsitės pagalbos.

Klasikiniai tamsios spalvos kostiumai yra labiau tinkami per darbo arba verslo susitikimus. Tuo tarpu ypatingoms progoms ir oficialiems renginiams geriau tiks juodos ir tamsiai mėlynos spalvos kostiumai.

Apgalvokite kitą svarbų dalyką – bendrą kostiumo išvaizdą. Atsakykite sau į klausimus, koks švarkas jums atrodo gražiai ir galėtų tikti jums? Kiek norite sagų ir kokie turi būti atlenkimai? Kokios linijos ir spalva? Dėl medžiagos kokybės jums patars specialistai, todėl per daug savęs nevarginkite.

Straipsnis iš portalo www.pinigukarta.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.