Brangiausio parduoto buto Azijoje kaina - 292 tūkst. litų už kvadratinį metrą

Už tiek, kiek įvertintas brangiausio Honkonge ir Azijoje parduoto buto kvadratinis metras, Vilniuje galima įsigyti padorų trijų kambarių butą naujos statybos name.

Brangiausi apartamentai Azijoje yra šiame F. Gehry projektuotame name.<br>Swire Properties
Brangiausi apartamentai Azijoje yra šiame F. Gehry projektuotame name.<br>Swire Properties
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-30 01:01, atnaujinta 2018-03-17 01:47

292 tūkstančiai litų už kvadratinį metrą - 61 mln. JAV dolerių (168 mln. litų) už 576 kvadratinių metrų ploto apartamentus aštuntajame aukšte Honkonge - tai brangiausi apartamentai Azijoje ir greičiausiai antri pagal kainą pasaulyje. Ir jie jau parduoti. Apie tai praneša AFP.

Garsųjį Honkongo 12 aukštų daugiabutį „Opus Hong Kong“ projektavo pasaulyje garsus architektas Frankas Gehry. Tai prabangus pastatas, iškilęs kiek atokiau nuo Honkongo miesto centro, todėl pro jo langus visa šio miesto dangoraižių panorama - kaip ant delno.

Projekto plėtotoja kompanija „Swire Properties“ negalėjo patvirtinti, kad toks sandoris įvyko, tačiau teigė, kad vieni apartamentai šiame name nuomojami už 110 tūkst. JAV dolerių (303 tūkst. Lt) per mėnesį. Ankstesnis būsto pardavimų šiame name rekordas buvo 46,5 mln. JAV dolerių (128 mln. Lt).

Honkonge nekilnojamojo turto kainos ypač išaugo per kelerius pastaruosius metus ir 7 mln. gyventojų turinčiame mieste daugelis žmonių nebeturi galimybės įsigyti normalų būstą už priimtiną kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.