Sutvarkė Kauno laiptus

Kelininkams baigus remontuoti V. Putvinskio ir Aušros bei Dzūkų ir Žemaičių gatves jungiančius laiptus, jais vaikštantys kauniečiai gali jaustis saugesni. Artimiausiu metu taip pat bus baigti remontuoti laiptai tarp Tunelio ir Džiugo gatvių bei Tunelio g. ir Perkūno alėjos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2012, 6:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:14 PM

„Visi paruošiamieji darbai jau baigti, beliko sudėti plyteles aikštelėse“, - apie Tunelio gatvėje esančius laiptų atnaujinimą sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus atstovai.

Remontininkai ištesėjo pažadą iki rugsėjo 1-osios suremontuoti laiptus tarp Studentų ir Saulės gatvių. Čia kelininkams teko plušėti ne tik tvirtinant ir klojant laiptų plyteles. Žalos ir papildomo darbo „dovanojo“ ilgapirščiai, kurie nupjovė metalines laiptų atramas. Todėl atnaujinant laiptus, teko montuoti naujas atramas.

Tunelio g. su Žaliakalniu ir Aukštaisiais Šančiais jungiančių laiptų plytelės per ilgą laiką buvo išdaužytos, o kai kur jų visai buvo nebelikę. Kelininkams teko iš naujo kloti laiptų aikštelių plyteles. Remontuojant laiptus tarp Dzūkų g. ir Žemaičių g., taip pat prireikė tvirtinti klibančias ir sudėti trūkstamas pakopų plyteles.

Laiptų remontai įvairiuose Kauno miesto rajonuose tęsiami ir rudeniui atėjus. Pabaigus techninę Eivenių bei Jonavos gatves jungiančių laiptų šviestuvų apžiūrą, šią savaitę prasidės jų renovacija.

Prieš dvi savaites elektrikai pakeitė sugadintus Dzūkų g. ir Žemaičių g. laiptų šviestuvus. Energetikai darbuojasi ir toliau. Šiuo metu atliekama Tunelio g. ir Perkūno al. laiptų šviestuvų techninė apžiūra. Veikiantys šviestuvai vakarais bus įjungiami, o kiti keičiami naujais. Iki rugsėjo pabaigos labiau apšviesti bus ir Tunelio g. bei Džiugo g. jungiantys laiptai.

Šiuo metu Studentų g ir Saulės g. laiptus vakarais apšviečia tik 5 iš 9 čia įrengtų šviestuvų. Elektrikai pakeitė išdaužytus šviestuvus, perdažė jų atramas.

„Nors atstumai tarp šviestuvų atramų nėra dideli, - vos 15 metrų, ir laiptai apšviečiami iš abiejų pusių, matome, - žmonės nori, jog tamsuoju paros metu būtų kuo šviesiau. Todėl rugsėjį bus įjungti ir likę keturi šviestuvai“, - teigė Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Pasak jo, šią vasarą suremontuotų V. Putvinskio g. ir Aušros g. laiptų apšvietimas nėra prastos būklės, tačiau vis tik po dviejų savaičių bus patikrinti visi čia įrengti šviestuvai. Tie, kurie neveikia, bus pakeisti veikiančiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.