Kinai statosi namus ant prekybos centro stogo

Kinai susirūpino, ar galima gyventi ant prekybos centro stogo. Pasirodo - galima. keturi nuosavi namai iškilo ant Kinijos Hunano provincijos Žužou miesto prekybos centro stogo. Šie namai pastatyti teisėtai, turint reikalingus statybos leidimus, praneša „China daily“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2012, 1:20 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:52 PM

Ant prekybos centro „Jiutian International Square“ stogo iškilusiose vilose bus įrengti prekybos centro kompanijos biurai.

Bendrovė „Zhuzhou Jiutian Real Estate“ sumanė pasitelkti originalias architektūros ir dizaino idėjas, tačiau šie namai niekada nebus parduodami. Prekybos centrui su vilomis ant stogo leidimą suteikė miesto savivaldybė.

Keturiose dviejų aukštų vilose iš viso bus apie 500 kvadratinių metrų biurų, o visas stogas yra paverstas parku.

Žužou savivaldybė siekia plėtoti žaliojo miesto idėją, o toks jaukus apželdintas stogas su namais tam labai tinka.

Beje, kituose Kinijos miestuose taip pat skatinama įrengti žaliuosius stogus. Pavyzdžiui, Pekine ant visų namų, kurie yra žemesni nei 12 aukštų, trumpesni nei 45 metrai ir pastatyti per pastaruosius 20 metų, privaloma įrengti žaliuojančius stogus, skelbia „China daily“.

Tai - ne pirmieji namai ant stogo Kinijoje. 1999 metais Vuhano mieste, Hubėjaus provincijoje, ant 12 aukštų gyvenamojo namo stogo buvo pastatytos keturios gyvenamosios vilos. Šiam projektui pritarė valdininkai ir namo savininkai.

Tačiau vėliau kilo rūpesčių, kai dėl trūkusio vamzdžio buvo užlieti keli viršutiniai butai, o pašalinti gedimą buvo sudėtinga dėl ant stogo stovinčių namų. Kai kurie žmonės vilose ant stogo gyvena iki šiol.

Lietuvoje vietos žaliesiems sodams ar viloms ant prekybos centrų taip pat yra - įsivaizduokite, kad ir „Akropolį“. Tačiau ši idėja dar nepopuliari.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.