Prisipažino galimas „Snoro“ įmonių pirkėjas (papildytas Lietuvos banko komentaru)

Jungtinėje Karalystėje įsikūręs investicinis bankas „Omada Capital“, turintis turto ir Baltijos šalyse, patvirtino esąs vienas iš keturių dalyvių, pateikusių pasiūlymą įsigyti bendroves „Finasta“, „Finasta Holding“ ir „Snoro lizingas“, rašo vz.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2012, 4:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:44 PM

„Mes pateikėme patrauklios kainos pasiūlymą - ji yra didesnė nei buhalterinė įmonių vertė. Norime „Finastai“ įkvėpti antrą gyvybę ir realizuoti jos potencialą tiek vietinėje, tiek tarptautinėse rinkose, taip pat ir naujose veiklos srityse“, - „Bloomberg“ naujienų agentūrai sakė „Omada Capital“ partneris Peteris Hellmanas.

Portalui lrytas.lt Lietuvos bankas sako, kad dar negavo prašymo leisti pirkti "Finastą".

"Potencialus "Snoro" antrinių įmonių pirkėjas Lietuvos bankui turėtų pateikti pranešimą apie siūlomą įsigijimą bei dokumentus ir kitus duomenis, kurie yra būtini siekiant įvertinti įsigijimą ir galimą pirkėją. Tokio dokumentų paketo, kuris atitiktų privalomuosius reikalavimus ir kurio pagrindu būtų galima pradėti pirkėjo vertinimo procedūrą, Lietuvos bankas nėra gavęs", - sako Lietuvos banko atstovas Giedrius Simonavičius.

"Visi galimi pirkėjai gali kreiptis į Lietuvos banką ir prateikti reikalingus dokumentus, kad vertinimo, o ir paties sandorio, procesas vyktų sparčiau. Įsigyjančio asmens ir siūlomo įsigijimo vertinimą Lietuvos bankas atlieka ne vėliau kaip per 60 darbo dienų nuo rašytinio patvirtinimo, kad buvo gautas pranešimas apie siūlomą įsigijimą ir kad buvo pateikti visi dokumentai ir duomenys, būtini įsigyjančio asmens ir siūlomo įsigijimo vertinimui atlikti", - tikslina jis.

Pasak P. Helmano, „Omada Capital“ pernai vertino galimybes įsigyti akcijų paketą „Snoro“ banke.

„Tačiau pats „Snoras“ nėra tas turtas, kuris būtų tinkamas įsigijimui vienu kartu“, - teigia P. Hellmanas.

Visas tris minėtas „Snorui“ priklausiusias bendroves nuspręsta parduoti tam pačiam pirkėjui. Rinkoje rugpjūčio pabaigoje buvo spekuliuojama, kad įtikinamiausias pirkėjas yra Estijos „Redgate Capital“.

„Iš keturių galimų pirkėjų buvo išrinktas vienas, didžiausią kainą pasiūlęs, investuotojas. Detalių, susijusių su investuotoju ar pardavimo kaina, atskleisti negalime, kol nėra Lietuvos banko patvirtinimo ir nepasirašyta sutartis su investuotoju“, - tuomet nurodė, „Snoro“ kreditorių komiteto pirmininkė Aurelija Mažintienė.

Analitikai prognozavo, kad už „Finastos“ grupę galbūt pavyktų gauti iki 30 mln. Lt, o už „Snoro lizingą“ - iki 15 mln. Lt.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.