Pradėtos grandiozinės statybos už 160 mln. litų

Vilniuje, šalia oro uosto, iki kitų metų vasaros turėtų būti atidarytas pirmasis Baltijos šalyse IKEA baldų ir namams skirtų prekių prekybos centras. Ketvirtadienį Žirnių gatvėje esančioje statybų aikštelėje įkasta kapsulė pirmosios Baltijos šalyse IKEA parduotuvės pamatuose.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 5:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:08 PM

Šį investicijų projektą įgyvendins Islandijos bendrovė „Felit“ pagal franšizės sutartį su IKEA. Investicijos į maždaug 30 tūkst. kv. m IKEA prekybos centrą gali siekti daugiau kaip 160 mln. Lt. Planuojama, kad po poros mėnesių bus baigti IKEA pastato išorės darbai.

IKEA prekybos centrą sostinės Žirnių gatvėje stato statybos, rangos ir NT plėtros bendrovė „YIT Kausta“. Sutarties vertė neatskleidžiama.

Siekdamos, kad šis IKEA investicijų projektas būtų įgyvendinamas Lietuvoje, beveik trejus metus intensyviai dirbo Ūkio ministerija ir viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“. Be kita ko, šių organizacijų specialistai bendradarbiavo su Susisiekimo ministerijos vadovybe, nes reikėjo užtikrinti, kad bus skirta lėšų nutiesti kelią, sujungsiantį būsimąjį IKEA kompleksą ir Vilniaus vakarinį aplinkkelį. Tai buvo bene vienintelis esminis IKEA reikalavimas Lietuvos atstovams.

Pasak ūkio ministro Rimanto Žyliaus, didžiosios bendrovės investuoja skatinamos ne sentimentų, o apčiuopiamų galimybių.

„Jei į Lietuvą ateina tokio dydžio bendrovė, vadinasi, pasiteisino pastarųjų metų Vyriausybės politika ir siekis gerinti verslo aplinką bei užtikrinti stabilumą, o investuotojas tai įvertino. Be to, tai rodo, kad buvo teigiamai įvertintas Lietuvos vidaus rinkos potencialas ir privalumai, kuriuos teikia mūsų šalies strateginė padėtis“, - yra sakęs ministras.

Svarbus argumentas bendraujant su IKEA atstovais buvo faktas, jog jau daug metų įvairios Lietuvoje veikiančios baldų gamybos ir kitų sričių įmonės gamina produkciją IKEA užsakymu.

IKEA - viena didžiausių bendrovių pasaulyje, prekiaujančių baldais ir interjero prekėmis. IKEA planuoja, kad jos apyvarta 2011 metais sieks 26 mlrd. eurų (89,8 mlrd. litų). Šiuo metu 41-oje pasaulio šalyje veikia 325 IKEA prekybos kompleksai, kurių vidutinis plotas siekia 25-30 tūkst. kvadratinių metrų.

Neskaičiuojant IKEA investicijos, nuo šių metų pradžios Ūkio ministerijos ir „Investuok Lietuvoje“ pastangomis į Lietuvą pritraukta 16 investicijų projektų, kurių bendra vertė - daugiau kaip 300 mln. litų. Įgyvendinant šiuos projektus numatyta sukurti daugiau kaip 2200 naujų darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.