Prabangaus viešbučio statyboms - 92,2 mln. Lt kreditas

Šią savaitę duris svečiams atvėrusio pirmo ir kol kas vienintelio Baltijos šalyse penkių žvaigždučių viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ projektą finansavo SEB bankas. Investicijų bendrovės AAA antrinei įmonei, įgyvendinusiai šį projektą, iš viso buvo suteikti 26,7 mln. eurų (92,2 mln. litų) vertės kreditai. Bendra viešbučio statybų projekto vertė yra 40 mln. eurų (138,1 mln. litų).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 2:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:46 PM

„Lietuvoje tokio lygmens viešbučio statybų projektas mums pasirodė patrauklus dėl kelių priežasčių. Pirma, sostinėje kasmet apsilanko vis daugiau užsienio verslininkų, kurie tikisi čia gauti aukščiausios kokybės paslaugas, todėl toks viešbutis yra svarbus toliau plečiant turizmą, ypač verslo. Antra, projektą įgyvendino gerai viešbučių rinką išmananti įmonė“, – sakė Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak jo, atsižvelgiant į projekto mastą ir sudėtingumą, finansavimas buvo teikiamas keliais etapais, o paskolų lėšos skiriamos ir statyboms, ir viešbučio interjerui kurti, infrastruktūrai pirkti. „Sunkmetis net kelis kartus koregavo kliento planus, keitėsi darbų mastas, finansavimo sąlygos. Tačiau, nepaisydami to, tęsėme bendradarbiavimą, ir šis projektas yra pavyzdys, kad kliento ir banko partnerystė, bendrų sprendimų paieškos net ir sunkiausiu finansiškai metu leidžia pasiekti užsibrėžtus tikslus ir įgyvendinti tokį didelį projektą“, – teigė A. Čičelis.

Bendrovės AAA vadovas Algimantas Smičius pažymėjo, kad su SEB banku įmonių grupė dirba nuo 1995 metų, todėl, įgyvendindama šį svarbų investicinį projektą, nedvejodama kreipėsi dėl partnerystės. „Glaudus bendradarbiavimas užtikrino, kad projektas tikrai bus sėkmingai užbaigtas“, – sakė A. Smičius.

Prabangaus viešbučio statybos pradėtos 2007 metais, tačiau dėl ekonominio sunkmečio keliems metams buvo sustabdytos. Viešbutis yra 8 100 kvadratinių metrų ploto, jame vienu metu gali apsistoti daugiau kaip 200 svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.