Originaliausių Kinijos padirbinių dvidešimtukas

Didžiuosiuose Kinijos miestuose apstu slaptų prekybos taškų, kuriuose tamsiu paros metu nevengia apsilankyti net užsienio turistai. Būtent čia žmonės ieško pigių garsiausių mados namų drabužių, aksesuarų, elektronikos prekių ar buitinės technikos padirbinių. Tačiau šie produktai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg originalūs. Gerai įsižiūrėjus matyti, kad Kinijos verslininkų išradingumui ribų nėra, o įstatymai, draudžiantys kopijuoti prekinius, ženklus - negalioja. Štai todėl „Puma“ tampa „Tuna“, o „KFC“ - „KLG“.

Net liežuvis apsiverstų - „WRLGLEYS DOUBIEMLNT“.<br>businessinsider.com nuotrauka
Net liežuvis apsiverstų - „WRLGLEYS DOUBIEMLNT“.<br>businessinsider.com nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

businessinsider.com

Sep 10, 2012, 7:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:37 PM

Taigi turistai, susižavėję mažomis kainomis, visuomet bus apmauti – nusipirkę DVD grotuvą ar išmanųjį telefoną liks tik su nevykusia originalaus gaminio kopija.

Kai kurie padirbiniai tokie panašūs į originalus, kad iš pirmo žvilgsnio galima ir apsirikti. Sukeistos tik kelios raidės, įmaišyta naujų, bet pirmas įspūdis iš tiesų nustebina – „Cavern Kernel“ ar „McDnoald's“ atrodo beveik identiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.