Aktyviausiai jaunuolius be patirties samdo Šiauliuose

Praėjusio mėnesio pradžioje startavus jaunimui skirtam projektui „Jaunimo užimtumo didinimas“, rugpjūtį buvo įdarbinti 246 jauni bedarbiai, siekiantys įsitvirtinti darbo rinkoje arba laikinai įsidarbinti, informuoja Darbo birža.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2012, 2:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:16 PM

Nuo rugpjūčio pradžios praktinius įgūdžius tiesiogiai darbo vietoje įtvirtina dar 185 jauni bedarbiai, iš jų daugiau nei 80 proc. yra absolventai, kurie pirmą kartą pradėjo savo darbinę veiklą. Tikimasi, kad jauni žmonės projekto metu įgis reikiamos patirties, kurios stoka dažnai ir tampa didžiausia kliūtimi pretenduojant į norimą darbo vietą.

Daugiau kaip 430 šalies darbdavių per pirmąjį mėnesį pasinaudojo šio projekto teikiamu pranašumu, kai už laikinai įdarbinamus jaunus žmones darbo biržos moka subsidijas. Aktyviausi kol kas Šiaulių darbdaviai, iš kurių daugiau kaip 70 jau įdarbino neturinčius patirties jaunuolius. Projekto vykdymo metu ir toliau darbdaviai gali teikti paraiškas dalyvauti projekte.

Projektas „Jaunimo užimtumo didinimas“ skirtas neturinčiam darbo patirties jaunimui iki 29 metų ir įgyvendinamas visoje Lietuvoje. Šį Europos Sąjungos finansuojamą projektą vykdo teritorinės darbo biržos.

Daugiau nei metus vyksiančiose veiklose dalyvaus 6 tūkst. jaunų bedarbių, iš jų darbo įgūdžių įgijimo rėmimo priemonėje - 2,5 tūkst. jaunuolių, kurie įgis praktinius įgūdžius realioje darbo vietoje ir padidins galimybes pasilikti nuolatiniam darbui. Įdarbinimo subsidijuojant priemonėje - 3,5 tūkst. jaunuolių iki 29 metų.

Jaunimo nedarbo problemoms spręsti skirta 20 milijonų litų iš Europos socialinio fondo.

Projektas „Jaunimo užimtumo didinimas“ bus įgyvendinamas iki kitų metų rugpjūčio 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.