Baltarusijos bankas ištaisė klaidą 100 tūkst. rublių kupiūros piešinyje

Baltarusijos nacionalinis bankas pašalino netikslumą ant 100 tūkstančių rublių kupiūros pavaizduotos Nesvyžiaus pilies piešinyje. Tai pranešė leidinys „Komsomolskaja pravda v Belarusi”. Atvaizdo ant banknoto pagrindas - dailininko Napoleono Ordos (1807-1883) piešinys. Jame pilį puošia Radvilų giminės herbas - erelis, bet kupiūroje jį pakeitė stačiatikių kryžius. Banknotai su neteisingu atvaizdu buvo išleisti prieš septynerius metus, bet netikslumas pastebėtas tik praėjusią vasarą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Sep 12, 2012, 2:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:47 PM

Nacionalinio banko atstovai patikslino, kad 2004 metais (kai kupiūras buvo ruošiamasi spausdinti) pilis buvo rekonstruojama. Todėl buvo nuspręsta pasinaudoti 1876 metų N. Ordos piešiniu. Šio piešinio originalo Baltarusijoje nebuvo, tad buvo remiamasi leidiniu „Baltarusija Napoleono Ordos piešiniuose. XIX amžiaus antroji pusė”. „Naudodamasis atvaizdu iš šios knygos, spaustuvės dailininkas neaiškias detales ant pilies bokštų be jokios piktos valios interpretavo kaip stačiatikių kryžių”, - sakė žurnalistams banko atstovai.

Jie patikino, kad seno pavyzdžio 100 tūkstančių Baltarusijos rublių kupiūros palaipsniui bus išimamos iš apyvartos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.