Graikijos vyriausybė vėl nesusitarė dėl taupymo

Graikijos koalicinė vyriausybė vis dar nesusitarė dėl naujo taupymo priemonių paketo, nes trečiadienio derybos nedavė rezultatų, o jas apsunkino tai, kad tūkstančiai žmonių išėjo į Atėnų gatves protestuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2012, 10:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:27 PM

„Negalime priimti tokių priemonių, kurios sunaikins Graikijos visuomenę“, - sakė demokratų lyderis Fotis Kouvelis, kuris kartu su socialistų partijos PASOK lyderiu Evangelos Veniselos ir premjeru Antonis Samaras jau ne kartą susitiko aptarti taupymo planų. „Diskusijos tęsis“, - po tris valandas trukusio vyriausybės atstovų susitikimo pridūrė jis.

Finansų ministras Yannis Stournaras anksčiau kalbėjosi su „trijulės“ auditoriais, kurie kol kas atmetė vyriausybės pasiūlymus dėl naujo 11,5 mlrd. eurų vertės taupymo priemonių paketo, skirto ateinantiems dvejiems metams.

Trečiadienį popietę keli šimtai valstybinių ligoninių gydytojų, mokytojų ir municipalinių tarnybų tarnautojų išėjo į Atėnų gatves, protestuodami prieš vyriausybės planus toliau karpyti atlyginimus ir finansavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.