Pasižvalgykite po brangiausią pasaulyje butą

Londono „One Hyde Park“ daugiabutis yra pats brangiausias Didžiojoje Britanijoje, jame būstą turi turtingiausi pasaulio žmonės. Kai kalbame apie brangiausią nekilnojamąjį turtą pasaulyje, kalbame tik apie šį pastatą, esantį prestižiniame Naitsbridžo rajone Londone, skelbia „Business Insider“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 8:12 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:56 PM

„Ultra High End“, „Super Prime“ - prabangūs, palyginti su visais likusiais prabangiais projektais Londone ir, žinoma, už juos dvigubai brangesni. Palyginti su vidutiniu būstu Londone - 10 kartų brangesni. Palyginti su prabangiu būstu Lietuvoje - nėra čia ką palyginti.

Ketvirtis milijardo litų (104 mln. JAV dolerių) - už tiek šiuo metu parduodami penkių miegamųjų, 836 kvadratinių metrų ploto apartamentai, užimantys visą aukštą. Tai yra apie 300 tūkst. litų už kvadratinį metrą.

Puikiai įrengti vienos garsiausių Londono dizaino kompanijų „Candy & Candy“, apartamentai laukia savo pirkėjo. Toks nekilnojamojo turto pasiūlymas rinkoje atsiranda ne kasdien.

Vis dėlto tai nėra patys brangiausi apartamentai. Jie netgi perpus pigesni už tame pačiame pastate esantį būstą, kurį prieš porą metų įsigijo Ukrainos milijardierius Rinatas Achmetovas. Jis už apartamentus sumokėjo 221 mln. JAV dolerių (apie pusę milijardo litų).

„One Hyde Park“ iš viso yra 86 apartamentai ir visi jie parduoti, nors gyvenami - tik keli. Čia nekilnojamojo turto turi Rusijos magnatai, Arabijos šeichai, karališkųjų šeimų nariai.

Kai dar 2000-aisiais patys turtingiausi Rusijos, Indijos, Azijos verslininkai atvyko į Londoną „apsipirkti“, jie buvo labai nusivylę, kad nerado jų pinigų verto turto.

„One Hyde Park“ atsirado, kai Kataro premjero šeiko Hamado bin Jassimo bin Jabro al Thani kompanija pasirašė sutartį su vietine nekilnojamojo turto plėtros kompanija „CPC Group“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.