Čikagoje vyksta Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas

Čikagoje, didžiausią lietuvių bendruomenę turinčiame Jungtinių Amerikos Valstijų mieste (JAV), penktadienį prasideda ketvirtasis Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas (PLEF). Renginiui skirtame vaizdo sveikinime Seimo pirmininkė Irena Degutienė pažymėjo, kad į šį bendrą forumą lietuvius subūrė bendras darbas ir verslas, žinios ir patirtis, norai ir gebėjimai.

Seimo pirmininkė palinkėjo, kad mūsų ir kitų šalių potenciali partnerystė taptų realia partneryste, o Lietuva kaip įdomios ir savitos produkcijos gamintoja ir kaip patikima partnerė taptų įdomi ir svarbi dar didesniam ekonomistų ir investuotojų, pardavėjų ir vartotojų būriui visame pasaulyje.<br>J. Stacevičius
Seimo pirmininkė palinkėjo, kad mūsų ir kitų šalių potenciali partnerystė taptų realia partneryste, o Lietuva kaip įdomios ir savitos produkcijos gamintoja ir kaip patikima partnerė taptų įdomi ir svarbi dar didesniam ekonomistų ir investuotojų, pardavėjų ir vartotojų būriui visame pasaulyje.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2012, 7:46 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:51 PM

„Tai, kad toks forumas vyksta ketvirtus metus iš eilės, rodo: reikėjo tokio renginio, reikėjo tokios formos susitikimo ir bendravimo. Lietuvai, mūsų ekonomikai, mūsų gamintojams reikėjo realios galimybės dar kartą atkreipti galimų lietuviškos produkcijos pirkėjų, galimų investuotojų Lietuvoje dėmesį.

O potencialiems mūsų partneriams reikėjo galimybių gauti kuo platesnę ir kartu – kuo detalesnę informaciją apie mūsų gaminius, apie sąlygas ir galimybes dirbti kartu“, – teigia I. Degutienė.

Seimo pirmininkė palinkėjo, kad mūsų ir kitų šalių potenciali partnerystė taptų realia partneryste, o Lietuva kaip įdomios ir savitos produkcijos gamintoja ir kaip patikima partnerė taptų įdomi ir svarbi dar didesniam ekonomistų ir investuotojų, pardavėjų ir vartotojų būriui visame pasaulyje.

Forume bus pristatoma Lietuvos ekonominė pažanga, pasiekta per daugiau nei dvidešimt nepriklausomybės metų, Lietuvos investicinis klimatas ir pagrindiniai ekonominiai rodikliai. Apie tai kalbėsis Lietuvos ekonomikos ekspertai, didelis dėmesys bus skiriamas Lietuvoje jau veiklą vykdančių JAV įmonių patirčiai pristatyti.

Investavimo ir verslo vystymo Lietuvoje patirtimi dalysis tokios tarptautinės kompanijos, kaip „Western Union“, „Strategic Staffing Solutions“, „Kraft Foods“, „Moog Medical Devices Group“.

Forume daug dėmesio, anot organizatorių, žadama skirti didžiausią potencialą turintiems Lietuvos informacinių technologijų ir komunikacijų, biotechnologijų ir aukštos pridėtinės vertės gamybos sektoriams. Šie sektoriai pasirinkti, nes Ilinojaus valstijoje jie yra labai išvystyti, čia įsikūrusios įmonės pagal statistiką daugiausia investuoja Rytų Europoje.

Renginio metu taip pat organizuojamas seminaras apie verslo galimybes JAV rinkoje, vizitai į geriausias kompanijas bei dvišaliai susitikimai su JAV įmonių atstovais.

Dalyvauti PLEF užsiregistravo keli šimtai JAV kompanijų, iš kurių bent pusei atstovauja JAV gyvenantys lietuvių kilmės verslo atstovai ir įvairių sričių specialistai.

Kiekvienais metais organizuojamas PLEF vienais metais vyksta Lietuvoje, kitais - užsienio šalyje, kur gausi lietuviška bendruomenė. Renginiu siekiama įtraukti visame pasaulyje gyvenančius lietuvius į ekonominį šalies gyvenimą, skatinti jų tarpusavio ekonominius ryšius, dalijimąsi patirtimi, žiniomis ir kontaktais, skatinti tarptautinį šalies konkurencingumą.

„Siekdama investicijų, Lietuva turi pasitelkti didelę ir aktyvią diasporą, todėl turime stiprinti ryšius su lietuvių kilmės verslo ir mokslo atstovais visame pasaulyje“, - sako „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė Milda Dargužaitė.

Pasak jos, neretai kontaktai su potencialiais užsienio investuotojais ar verslo partneriais užmezgami būtent per užsienyje gyvenančius lietuvius, todėl jie gali tapti šalies verslo ambasadoriais, skleisdami pozityvią informaciją, suteikdami patikimų žinių apie šalies ekonominę situaciją ir investicinį klimatą ar tiesiog padėti susisiekti su reikiamais žmonėmis.

Šių metų PLEF globėja - prezidentė Dalia Grybauskaitė, renginyje dalyvauja ūkio ministras Rimantas Žylius, Lietuvos diplomatijos vadovas Audronius Ažubalis.

Forumas pradėtas organizuoti 2009 metais. Pirmasis PLEF, pavadintas „Konkurencinga Lietuva: inovatyvi ekonomika, efektyvi verslo plėtra ir investicijos“, vyko Vilniuje. 2010 metais PLEF „Moderniųjų technologijų inovacijos ir investicijos: nuo vietinių link globalių“ buvo organizuotas Londone. Pernai forumas vyko Vilniuje.

Renginį organizuoja Lietuvos verslo konfederacija kartu su partneriais: Užsienio reikalų ministerija, Ūkio ministerija, „Versli Lietuva“, „Investuok Lietuvoje“, „Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra“.

Statistikos departamento duomenimis, 2010 metų pabaigoje Lietuvoje veikė iš viso 126 JAV kapitalo įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.