Legendinis grupės „Pink Floyd“ namas parduotas beveik už 5 mln. Lt

Legendinis anglų roko grupės „Pink Floyd“ narių namas, esantis Jungtinės Karalystės sostinėje, ketvirtadienį parduotas aukcione už beveik 5 mln. Lt. Jį įsigijo pirkėja iš Singapūro, kuri, kaip pati prisipažįsta, „nėra muzikantų talento gerbėja“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2012, 2:18 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:59 PM

Aukciono namų „Savills Auctions“ duomenimis, šiame pastate, esančiame šiaurinėje Londono dalyje, grupės nariai Rogeris Watersas, Nickas Masonas, Richardas Wrightas ir Sydas Barrettas gyveno praėjusio amžiaus septintąjį dešimtmetį. Kambariuose iki šių dienų išliko muzikos instrumentai, kuriais kitados grojo britų roko pradininkai. 1967 metais šiame name BBC žurnalsitai nufilmavo reportažą apie sparčiai populiarėjančią grupę. Šį reportažą antradienį parodė sostinės televizija.

Ankstesnis namo savininkas buvo artimas „Pink Floyd“ grupės draugas Mike'as Leoanrdas. Jis ne tik priglausdavo savo name pradedančius muzikantus, bet ir įkvėpė juos pasivadinti „Leonard's Lodgers“ (Leonardo nuomininkai; toks buvo grupės vienas pirmųjų pavadinimų).

Shivan Iswaran iš Singapūro, kuri, be anglų rokerių namo, už tą pačią sumą (1,2 mln. svarų) įsigijo ir šalia esantį namą, kol kas „nežino, kaip panaudos šį nekilnojamąjį turtą“. „Nuspręsiu, kai pati apžiūrėsiu pastatą“, - pranešė ji. Pirkėja prisipažino nė karto nemačiusi namo „gyvai“, o įspūdį apie jį susidarė būtent iš to reportažo, kurį šią savaitę parodė Londono televizijos kanalas BBC.

Pasak aukciono namų atstovo KChristopherio Smitho, Sh. Iswaran „įsigijo dalelę rokenrolo istorijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.