Valdiškų įstaigų remontas – tiktai žodžiais

Nesugebi susitvarkyti – užkabink plakatą, kuris praeiviui sukels ir šypseną, ir gailestį. Taip elgiasi Rusų dramos teatras ir „Žinijos” draugija.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Sostinė”)

Sep 22, 2012, 10:32 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:43 PM

„Man 100 metų. Jaučiuosi kaip dviejų dešimčių, atrodau kaip kelių šimtų. Tikiuosi, sulauksiu rekonstrukcijos”, – tokiais žodžiais J. Basanavičiaus gatvėje pasitinka žiūrovus ir praeivius Rusų dramos teatras.

Apirusios fasado kolonos stebino visą vasarą. Atrodė, kad tuoj ateis darbininkai ir per vieną dieną jas suremontuos. Bet vos galą su galu suduriantis teatras nusprendė pasielgti kitaip – nusipirko statybininkų naudojamą audeklą, pasigamino tentą ir uždengė savo gėdą.

Teatro fasadas buvo remontuojamas prieš trejus metus, bet jis dabar iš tiesų panašus į šimtametį. Tada už 300 tūkst. litų buvo sutvarkytas įėjimas, jis pritaikytas neįgaliesiems, taip pat remonto sulaukė fojė, tualetas.

Anot teatro Inžinerinio-techninio aprūpinimo ir ūkio skyriaus vadovo Vaido Cicėno, pastato kapitalinio remonto nebuvo nuo 1913 metų, kai jis pradėtas eksploatuoti. Visi remonto darbai buvo tik kosmetiniai.

Pavyzdžiui, teatro langai nė karto nekeisti, vamzdynai pasenę, o stogas varva. Todėl teatras pasikabino plakatą, kad atkreiptų dėmesį į apverktiną būklę.

Šiais metais Rusų dramos teatras gaus bemaž 3,5 mln. litų asignavimų. O kitąmet jam remonto darbams ketinama skirti apie 400 tūkst. litų.

Vilniaus gatvėje ant „Žinijos” draugijos lango kabo užrašas, kad greitai čia nieko nebus. Už jo anksčiau buvo įsikūrusi muzikos parduotuvė, bet dabar patalpą nuo smalsių praeivių žvilgsnių slepia nešvari polietileno plėvelė. „Žinijos” draugijos vadovė Tatjana Semaškienė pripažino, kad patalpos jau turėjo būti suremontuotos.

Ten numatoma įkurdinti kūrybines dirbtuves.

„Ten turėtų būti gražu”, – žadėjo pašnekovė, nepatikslinusi, kada bus atidarymas.

Pasak jos, patalpas perėmė savivaldybė ir kažkam išnuomojo, todėl „Žinijos” draugija neatsako už tai, kad darbai smarkiai vėluoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.