„Rinkis prekę lietuvišką“ laukia užsieniečių

Spalio pradžioje Kaune vyksiančioje jau ketvirtą kartą rengiamoje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ dalyvaus daugiau šalies įmonių nei pernai. Visos jos tikisi ne tik lietuvių, bet ir pirkėjų iš užsienio dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė

2012-09-26 16:12, atnaujinta 2018-03-16 13:41

Spalio 5-7 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje savo produkciją lankytojams pristatys daugiau kaip 80 gamintojų. Pernai šiame renginyje dalyvavo 65 įmonės.

Greta gerai žinomų seniai rinkoje dirbančių gamintojų dalyvaus ir visai jauni verslininkai. Tiesa, šiemet parodos lankymas bus mokamas ir kainuos 5 litus.

Parodos organizatoriai bendrovė „Ekspozicijų centras“ ir Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija atliko ir namų darbus: į parodą pakvietė ir užsieniečių. Kiek jų apsilankys lietuviškoje parodoje – sunku prognozuoti.

Pernai per tris dienas parodą aplankė 40 tūkst. žmonių. Tikimasi, kad šiemet bus sulaukta panašaus skaičiaus.

Tiesa, Kaune pirmąjį spalio savaitgalį vyks ir dar viena paroda – Aleksandro Stulginskio universitetas pakvies į penktąją miško, medžioklės ir aplinkos parodą „Sprendimų ratas“. Tačiau „Ekspozicijų centro“ direktorius Erikas Piskunovas nejunta nerimo dėl galimai sumažėsiančio lankytojų srauto.

„Mūsų paroda – išskirtinė, vienintelė tokia Lietuvoje, todėl lankytojų tikrai turėsime“, - tikino E. Piskunovas.

Šiemet „Rinkis prekę lietuvišką“ ragins nemažai lengvosios pramonės atstovų. Trikotažo gaminius siūlančios įmonės „Omniteksas“ pardavimų vadovė Danuta Fedorovič stebėjosi, kad lietuviams vis dar reikia įrodinėti, kad Lietuvos gaminių kokybė – aukšta.

„Daug dirbame su užsieniečiais, jie jau įsitikino mūsų kokybe. Net rusai žino, kad gaus gerą gaminį, o lietuviai – kol kas abejoja“, - pasakojo D. Fedorovič.

Parodos rengėjai neslepia ambicijų: dalis lietuviškos produkcijos turi likti šalyje, tačiau Lietuvos ekonomiką iš liūno ištrauks tik eksportas.

„Labai tikimės, kad „Rinkis prekę lietuvišką“ ilgainiui taps pagrindine Lietuvos eksporto skatinimo paroda“, - sakė E. Piskunovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.