Kauno ūkininkai nukonkuravo turgaus prekeivius

Šalia buvusio Kauno prekybos centro „Saulėtekis“ ketvirtadieniais sausakimša. Čia sugužėję ūkininkai nurungė daug metų gyvavusį „Saulėtekio“ turgų.Šalia bažnyčios Draugystės parko prieigose įsikūręs senasis turgus atrodo lyg po vėtros: vieni kioskai apdegę, kiti po truputį yra patys. Tik patys ištvermingiausi turgaus prekeiviai dar siūlo įsigyti kojinių, kepurių ar kelnių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė („Laikinoji sostinė“)

Sep 29, 2012, 6:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:47 AM

Prekeiviai pasakojo, kad prieš kelias savaites vieną kioską laižė ugnies liežuviai. Ar prekybos vieta padegta tyčia, ar liepsnos kilo dėl kitų priežasčių – niekas nežino. Dar vieno kiosko likę tik pamatai, šalia esantįjį jo savininkai ardo gabalais ir medžiagas bando išvežti. Dabar šis statinys atrodo taip lyg laikytųsi ant kelių lentų.

Visiškai priešingas vaizdas pirkėją pasitinka kitoje V.Krėvės prospekto pusėje. Čia ant stalų pūpso ryškiai oranžiniai moliūgai, už kurių kilogramą prekeiviai prašo maždaug lito, rinktis galima iš pačių įvairiausių bulvių veislių. Tačiau ilgiausios Dainavos gyventojų eilės nutįsusios prie kvepiančių rūkytų dešrų ir šoninių.

Daržovėmis prekiaujanti Nijolė Kudirkienė sakė, kad ūkininkų turgelis ketvirtadieniais padidėjo turbūt dvigubai.

„Iš pradžių mūsų buvo mažiau, dabar prekeivių vis daugiau, tačiau ir pirkėjų užtenka“, – džiaugėsi moteris. Ji pirkėjams siūlo bulvių po 50 ir 80 centų, kaliaropių, porų, kopūstų.

Savo ūkyje pagamintais mėsos produktais prekiaujantis vienas didžiausių Kauno rajono ūkininkų Audrius Banionis teigė, kad Dainavos pirkėjai renkasi būtent ūkininkų turgelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.