Prestižinių pasaulio universitetų diplomai - už studijas internetu

Galimybė mokytis nuotoliniu būdu Lietuvoje jau yra žinoma besidomintiems naujausiais mokslo pasiūlymais, tačiau galimybė mokytis bet kuriame pasaulio universitete - dar naujovė. Internetinės arba tiesiog virtualios studijos sukurtos tiems, kurie siekia savo jėgas išbandyti įvairiose sferose, ir tiems, kurie nori visuomet būti vienu žingsniu priekyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2012, 12:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:43 AM

Šiuo metu mokytis internete siūlo Berklio, Stanfordo, Hong Kongo, Toronto, Prinstono universitetai. Į šį sąrašą patenka ir dar galybė universitetų, kurie siūlo įvairaus pobūdžio studijų programas bei kursus. Vieni universitetai savo studentus, baigus studijų programą, apdovanoja sertifikatais, kitos mokslo įstaigos siūlo tiesiog žinias.

Pavyzdžiui, Stanfordo universitetas, pasirinkus siūlomą programą ir ją baigus, studentams įteikia pažymėjimus. Iš viso Stanfordo universitete šiuo metu yra prieinamos 17 studijų programos. Norint mokytis vieną iš siūlomų programų būtina registruotis internetu, dažniausiai kursas trunka 4-6 savaites.

Įdomią programą studentams siūlo Prinstono universitetas. Programa įgavusi pavadinimą „Networks: Friends Money and Bytes“ („Tinklai: draugai, pinigai ir bitai“) skatina domėtis šių dienų internetine rinka bei siūlo susipažinti su „Apple“, „Google“, „Amazon“ ir kitų žinomų gamintojų programų veikimo principais.

Programos metu klausiama: kaip „Google“ pritraukia vartotojus, kokiomis priemonėmis galima pritraukti žmones domėtis naujienomis „Facebook“ ar „Twitter“ socialiniuose tinkluose, kaip „Skype“ ir „BitTorrent“ gali būti nemokami ir pan. Šios programos metu iš viso bus atsakyta į 20 aktualių klausimų, susijusių su internetinėje erdvėje veikiančiais projektais.

Šios programos trukmė 8 savaitės. Prinstono universitetas taip pat siūlo išbandyti „Įvado į sociologiją“, „Kompiuterinės architektūros“, „Statistikos“ studijų programas.

Statistiniais duomenimis nustatyta, kad 2010 metais daugiau nei 6 milijonai žmonių rinkosi virtualias studijas, o universitetų, suteikiančių galimybę mokytis internetu, buvo užregistruota net 277.

Daugiau studijų programų galima rasti: https://www.coursera.org/

itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.